joi, 21 aprilie 2011

Cuvânt la Invierea Domnului nostru Iisus Hristos

„Domnul a înviat cu adevărat” (Lc. 24, 34)

Invierea lui Iisus Hristos se dovedeşte prin minunile Apostolilor

Mulţi pun întrebarea: pentru ce Hristos nu S-a arătat iudeilor îndată după învierea Sa ? Dar aceasta este o întrebare de prisos şi nefolositoare. Dacă Hristos ar fi nădăjduit că ei prin aceasta s-ar fi întors la credinţă, negreşit El n-ar fi pregetat, după învierea Sa, a Se arăta tuturor.
Cum că ei n-ar fi crezut nici când El li S-ar fi arătat după învierea Sa, o dovedeşte învierea lui Lazăr. Acesta murise de patru zile, aşa că putea şi trecuse în putreziciune. Dar Hristos 1-a rechemat la viaţă înaintea ochilor iudeilor, si iarăşi i-a deşteptat; însă cu toate acestea, El n-a putut a-i aduce la credinţă; dimpotrivă, i-a făcut mai mari vrăjmaşi ai Săi. Căci ei au venit si voiau pentru aceasta a-L omorî. Dacă ei n-au crezut în El când a sculat din moarte pe un altul, nu s-ar fi înfuriat ei oare asupra Lui mai tare, când El li S-ar fi arătat iarăşi ca înviat ? Ei prin aceea negreşit nu s-ar fi îndreptat, ci necucernicia şi osânda lor ar fi sporit. Aşadar pentru ca El să-i scape de o tulburare de prisos, nu S-a arătat lor, ci numai ucenicilor Săi; căci El i-ar fi expus la o mai mare pedeapsă, dacă după răstignire S-ar mai fi arătat lor.
Aşadar, El S-a retras de la ochii lor, pentru ca să-i cruţe, dar S-a arătat lor prin minunile Apostolilor Săi. Era totuna ori să fi văzut pe Cel înviat, ori să fi auzit pe Petru grăind slăbănogului: „în numele lui Iisus Hristos, scoală-te şi umblă” (F.A. 3, 6).
In adevăr, aceste minuni ale Apostolilor, săvârşite în numele lui Hristos, erau dovada cea mai puternică despre învierea Domnului, convingând despre învierea Sa mai mult decât arătarea Sa personală. Aceasta se adevereşte din următoarele: Hristos a înviat şi S-a arătat ucenicilor Săi, dar totuşi şi între aceştia s-a găsit unul, care nu voia să creadă în învierea Domnului, adică Toma. El dorea chiar ca, înainte de a crede, să pună degetul său pe semnele rănilor şi cu mâna sa să poată pipăi coasta Domnului. Acest ucenic petrecuse cu Domnul în curgere de trei ani, mâncase cu Domnul de-a pururea la o masă, văzuse cele mai mari semne şi minuni, auzise pe însuşi Domnul vorbind, iar şi acum, când el a văzut, pe Domnul înviat, nu voia să creadă, până ce mai întâi nu a văzut semnele cuielor şi rana cea pricinuită de suliţă! Spune-mi mie, în asemenea împrejurări ar fi crezut oare toată lumea, dacă ar fi văzut pe Cel înviat ? Cine ar putea cuteza să afirme aceasta ?
Dar noi putem încă şi din o altă împrejurare a dovedi că minunile Apostolilor ne conving despre învierea lui Hristos mai puternic decât privirea însuşi a înviatului. Când poporul a auzit cum a zis Petru către slăbănog: „în numele lui Iisus Hristos, scoală-te şi umblă”, au crezut mai multe mii (F.A: 4, 4). Acel Apostol, Toma, a văzut pe Cel înviat, şi totuşi nu voia să creadă; dar aceşti vrăjmaşi ai lui Hristos au văzut minunea lui Petru, şi pentru ea au primit credinţa.
Aşadar, această minune a trebuit să-i fi convins despre înviere mai lămurit si mai puternic decât însăşi privirea. De aceea minunile şi semnele Apostolilor sunt dovada cea mai puternică despre învierea Domnului. De aceea zice El însuşi: „Adevăr, adevăr zic vouă, cel ce crede în. Mine va face aceleaşi, lucruri, pe care Eu le fac, ba încă şi mai mari va face” (In. 14,” 12). Căci fiindcă între acestea urmase răstignirea si mulţi prin aceea se scandalizaseră, de aceea acum era trebuinţă de minuni mai mari.
Dacă însă Hristos, după repausarea Sa, ar fi rămas întru mormânt, şi întru moarte, precum afirmă, iudeii, şi n-ar fi înviat, nici s-ar fi înălţat la cer, atunci nu numai că minuni mai mari nu s-ar fi putut face în numele Lui, dar nici una.
Luaţi aminte, că în cele zise se cuprinde dovada cea mai îndestulătoare a învierii lui Hristos. Repet încă o dată: Hristos, în cursul petrecerii Sale pe pământ, a săvârşit semne şi minuni, a sculat morţi, a vindecat leproşi, a alungat duhurile cele rele, după aceea a fost răstignit şi, după cum afirmă iudeii, nu a mai înviat.
Ce trebuie să răspundem noi acum iudeilor? Noi trebuie să le zicem: Dacă Hristos nu a înviat, cum pare după răstignirea Lui au putut să se facă în numele Lui încă mai mari minuni decât acelea pe care le-a făcut El însuşi? Niciodată n-a făcut cineva după moartea sa lucruri mai mari decât în viaţa sa; însă după moartea lui Hristos, numele Său a lucrat minuni care, după fel şi însuşire si în tot chipul au fost mai mari, căci niciodată în timpul vieţii Domnului umbra Sa n-a sculat morţi, dar umbra Apostolilor, prin puterea lui Hristos, a făcut aceasta de mai multe ori.
Şi iarăşi minunile după înviere au fost mai mari, căci la minunile cele de mai înainte era însuşi poruncitorul, iară după răstignirea Sa, chiar slugile Lui numai cu numele Lui au făcut minuni încă şi mai mari şi mai înalte, aşa că prin aceasta puterea Sa a strălucit şi mai tare şi mai slăvit. Căci aceea, că un altul numai prin chemarea numelui lui Hristos a făcut minuni, este mult mai mare decât când El singur ar fi săvârşit minunile. Vedeţi, iubiţilor, că minunile Apostolilor după învierea Domnului au fost mai mari decât minunile lui Iisus Hristos însuşi?
Nu este oare aceasta o îndestulătoare dovadă despre înviere? Căci precum am şi zis, mai adeverez o dată: dacă Hristos a murit şi nu a înviat iarăşi, atunci ar fi trebuit să înceteze şi minunile Lui; dar în fapt ele nu numai n-au încetat, ci au urmat încă şi mai mari şi mai slăvite, adică acele săvârşite prin Apostoli. Iară dacă Hristos nu-ar fi înviat, atunci nici Apostolii nu ar fi putut săvârşi în numele Lui astfel de minuni; căci era una şi aceeaşi putere a Domnului, care lucra minunile atât înainte, cât şi după răstignire, unele prin însuşi Domnul, altele prin Apostoli. Dar pentru ca dovada învierii să fie cu atât mai clară şi mai adevărată, de aceea a trebuit ca minunile cele de după înviere să fie mai presus decât cele dinainte.
Dar de unde ştim noi, întreabă cel necredincios, că Apostolii au săvârşit astfel de minuni în numele lui Iisus? Din Sfânta Scriptură, răspund eu. Dar tu nu voieşti a primi această dovadă şi tăgăduieşti că Apostolii au făcut minuni; atunci recunoşti tu într-înşii o putere a lui Dumnezeu încă mai mare, căci ei atunci fără minuni ar fi întors tot globul cel mare al pământului la cunostinţa dumnezeieştilor adevăruri, în adevăr, aceasta ar fi fost cea mai mare si mai extraordinară minune, ca nişte oameni săraci, neînsemnaţi, neînvăţaţi şi nevoiaşi, în număr numai de doisprezece, să facă următori ai lor, fără minuni, aşa de multe cetăţi şi popoare, aşa de numeroase provincii, principi şi domnitori, învăţaţi şi oratori, ba mai tot globul pământului!
Dar poate tu ai dori să vezi şi astăzi săvârsindu-se minuni ? Ei bine, eu îţi voi arăta nişte lucruri asemenea, ba încă şi mai mari decât cele de mai înainte, nu numai un înviat, nu numai un orb făcut să vadă, ci tot pământul, care s-a eliberat din întunericul amăgirii, îţi voi arăta nu numai un lepros care s-a curăţit, ci atâtea popoare întregi care s-au curăţit de lepra păcatului, prin baia renaşterii.
Ce minune mai mare doreşti, tu, omule, când vezi o schimbare atât de mare şi aşa de repede urmată ? Voieşti tu să ştii cum a făcut Hristos tot globul pământului să vadă ? Iată: mai înainte oamenii priveau lemnul nu ca lemn şi piatra nu ca piatră; ei numeau dumnezei aceste lucruri fără de viaţă, dar credinţa i-a învăţat cine este Dumnezeu; căci numai prin credinţă poate fi pricepută această fiinţă veşnică şi fericită.
Voieşti tu să mai ai încă o dovadă despre înviere ? Prefacerea cea mare, care s-a săvârşit în duhurile Apostolilor după înviere; această prefacere este o dovadă pentru învierea Domnului, încă mai mare decât faptele cele minunate ale Apostolilor. Este îndeobşte constatat că chiar omul care în cursul vieţii sale a fost iubit, după moartea sa adeseori nu se mai pomeneşte. Dar dacă cineva nu a fost cu destulă inimă bună către un om în viaţă, şi încă 1-a şi părăsit, cu atât mai sigur îl va uita după moarte. De acolo vine că nu este nimeni care în curgerea vieţii părăsind pe prietenul sau pe învăţătorul său, după moartea lui să-1 prefere la orice alta şi să-1 pună mai presus de toate, şi mai cu seamă când ar vedea că din această dedare şi din această râvnă a sa ar ridica asupră-şi mii de primejdii. Dar vezi că , aceea ce aiurea niciodată nu se face, s-a făcut la Hristos şi la Apostoli. Ei, pe cand El încă trăia, s-au lepădat de El şi L-au părăsit, la prinderea Lui ei au fugit şi s-au depărtat, iar acum, după ce El a suferit nenumărate batjocuri şi defăimări, ba chiar şi moartea pe cruce, acum ei îl preţuiesc şi-L înalţă mai presus de toate, încât pentru mărturisirea numelui Lui ei cu bucurie jertfesc însăşi viaţa lor.
Însă, dacă Hristos după moartea Sa nu ar fi înviat, cum ar fi fost cu putinţă ca aceia, care în timpul vieţuirii Lui fugiseră de primejdie, acum, după moartea Lui, de la sine să se arunce în primejdii nenumărate ? Toţi odinioară fugiseră, iar Petru se lepădase de Domnul de trei ori, chiar cu jurământ. Şi acest ucenic, care în timpul vieţuirii lui Hristos se temea de o biată slujnică, încât de trei ori se lepădase de Domnul său, la urmă chiar prin jurământ, acum, după învierea Domnului, aşa de neobişnuit s-a schimbat, încât el nu se înspăimântă nici de toată lumea, ci public, în mijlocul a tot poporul, predica, despre Cel răstignit şi îngropat, că a înviat a treia, zi din morţi şi S-a înălţat la cer.
Aceasta o face el acum fără de nici o frică şi această schimbare a sa ne dovedeşte nouă, în faptă, că într-adevărat el a văzut pe Cel înviat. De unde a dobândit Petru această bărbăţie ? De unde decât de acolo că el era deplin convins despre învierea lui Hristos ? Că el L-a văzut, a vorbit cu El şi L-a auzit vorbind de cele viitoare, de aceea înfruntă el acum toate ostenelile; ştiind că este vorba despre un Mântuitor viu, a dobândit acum un curaj mai mare şi o putere mai tare, încât chiar a si murit pentru Hristos, şi de voia sa a lăsat a se răstigni cu capul întors spre pământ. Aşadar, când tu vezi că, după moartea lui Hristos, încă mai mari minuni se fac în numele Lui decât mai înainte şi că ucenicii Lui acum îi sunt mult mai devotaţi decât înainte, că ei acum îndeobşte vădesc o mai mare siguranţă şi în toate ocaziile se arată o schimbare atât de măreaţă si aşa de admirabilă, fă singur încheierea din aceste fapte şi întâmplări, că prin moartea lui Hristos n-a fost totul isprăvit, că mai vârtos El a înviat, trăieşte, si că El, Cel răstignit, pururea rămâne Dumnezeu cel viu şi nemuritor.
Căci dacă El n-ar fi înviat, ucenicii lui n-ar fi putut, după moartea Sa, să facă minuni încă mai mari decât înainte. Cândva îl părăsiseră chiar Apostolii Lui, iar acum toată lumea aleargă la El, nu numai Petru, ci mii şi mii de alţii, care au vieţuit mai târziu şi nu au văzut ei înşişi pe Cel înviat, şi-au dat viaţa lor pentru Dânsul, au fost decapitaţi şi au suferit nenumărate patimi, spre a rămâne statornici în mărturisirea credinţei lor întru Dânsul şi a putea muri întru ea.
Dar cum putea Acela, care după socotinţa ta, o, necredinciosule, a rămas în mormânt şi nu a mai înviat, cum putea acest mort a Se arăta aşa de tare şi aşa de puternic în următorii Săi, îndemnându-i să-L adore, şi mai bucuroşi a suferi şi a răbda toate decât a lăsa credinţa întru El ? Vezi tu cum toate acestea dovedesc nesmintit învierea Lui ? Minunile, care după moartea Lui s-au săvârşit şi încă şi astăzi se săvârşesc, dăruirea cea mare a ucenicilor, pe care au arătat-o ei atunci şi pe care o arată şi astăzi, primejdiile cărora s-au supus credincioşii, toate acestea sunt dovezi despre învierea Domnului.
De aceea, iubiţilor, să nu încetăm niciodată a lăuda şi a proslăvi pe Cel înviat, ca să putem să ajungem la bunătăţile cele veşnice şi negrăite, prin harul şi prin iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, căruia împreună cu Tatăl şi cu de-viaţă-făcătorul Duh se cuvine cinstea şi puterea, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin.

din “Omilii la Postul Mare” ale sfantului Ioan Gura de Aur

53 de comentarii:

Olgun spunea...

Rastignirea lui Isus - Adevar sau Fictiune?

ADEVARATUL FONDATOR AL CRESTINATATII

Deoarece in lume, sunt la acest moment cu 200 de milioane de Crestini, mai mult
decat cele 1000 de milioane de Musulmani, Dl. Hart imparte meritul fondarii Crestinatatii intre Pavel si Isus, acordandu-i partea mai mare lui Pavel. De aici a treia pozitie a lui Isus. Oricare Crestin informat accepta ca realul fondator al Crestinatatii este Sfantul Pavel si nu Isus Christos (alaihi sallam).



MOTIVE PENTRU DIFERENTIERE

Daca este vreo diviziune intre Musulmani si Crestini, pe motivul dogmelor, a eticii,
a moraliatii atunci cauza acestui conflict isi are originea in declaratiile lui Pavel pe care le gasim in Cartile sale: Filipeni, Galateni, Tesaloceni, etc ale Bibliei.

Daca dupa invataturile lui Isus, salvarea nu vine decat prin pazirea poruncilor, (Matei 19:16-17 “…Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?” El i-a raspuns: “De ce ma intrebi: ‘Ce bine?’ Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile.” ) Pavel fixeaza pe Cruce batand in cuie atat legea cat si poruncile, sustinand ca salvarea nu poate veni decat prin moartea si reinvierea lui Isus Christos.


“Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra.” Sfanta Biblie 1 Corinteeni 15:14


va continua ..

Olgun spunea...

continuare ..

REGELE TINTUIT AL CRESTINATATII

Dupa cele spuse de Sfantul Pavel, nu este nimic altceva ce sa poata oferi Crestinatatea omenirii in afara sangelui lui Isus. Daca Isus NU a murit, NU a fost reinviat din morti, atunci NU poate fi nici o salvare a Crestinatatii! Caci “toate faptale noastre bune” spune Crestinul dogmatic; “suntem ofiliti ca o frunza.”

“Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sint ca o haina minjita. Toti sintem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vintul.” (Sfanta Biblie) Isaia 64:6



NU EXISTA CRUCIFICARE - NU EXISTA CRESTINATATE


"MOARTEA LUI ISUS PE CRUCE ESTE CENTRUL INTREGII TEOLOGII CRESTINE….TOATE DECLARARTIILE DESPRE DUMMNEZEU, DESPRE CREATIE DESPRE PACATE SI MOARTE AU CA DREPT CENTRU CRUCIFICAREA LUI CHRISTOS. TOATE AFIRMATIILE DECLARATIILE DESPRE ISTORIE, DESPRE BISERICA, DESPRE CREDINTA SI SFINTENIE//RITUAL RELIGIOS DESPRE VIITORUL SI DESPRE SPERANTA SE NASC DIN CRUCIFICAREA LUI CHRISTOS" spune profesorul Jurgen Moltmann in cartea sa, "Dumenezeul Rastignit".

“Dumnezeu”- marea majoritate a Crestinilor accepta Isus Christos ca fiind
Dumnezeu incarnat - Dumnezeu in carne umana. In acord cu dogmele Crestine, Isus poate muri fiind Dumnezeu pentru milioanele de fiinte umane pacatoase pentru rascumpararea pacatelor lor.

O mie de secte si culte ale Crestinilor mancandu-se intre ele sa scape din focurile Iadului "paganii" - dupa cum spun ei! Oricum, in aceasta lupta (batalie) nici un preot sau evanghelist, simplu sau de renume nu-si va da stradania sa-l invete pe Musulman ceva despre igiena personala, pentru ca noi Musulamnii avem pretentia ca suntem cei mai curati (vorbesc de igiena personala). Nici nu se vor stradui sa ne invete ospitalitatea, pentru ca noi suntem cei mai ospitalieri dintre oameni. Nici despre etica sau moralitate nu vor vorbi pentru ca suntem oameni cu cea mai mare moraliatte (ca un intreg); noi nu bem, noi nu dam intalniri, nu curtam sau dansam; noi ne rugam de 5 ori pe zi postim o luna intreaga in Ramadan si ne face o placere deosebita sa fim milosi.



SANGE PENTRU SALVARE

"DA! DA!" spune misionarul Crestin. "dar tu nu ai salvarea". Pentru ca salvarea vine "numai prin sangele Domnului Isus". Toate faptele noastre bune sunt "ca o haina zdrentuita". "Daca voi musulmanii ati accepta sangele lui Isus ca drept rascumparare, si sa-l luati pe Isus ca si 'Salvatorul personal', voi Musulamnii veti fi atunci ca ingerii care merg pe pamant.


UN RASPUNS SUPREM

Ce avem noi Musulmanii de spus la aceste acuzatii ale Crestinilor? Nimic mai bun
decat raspunsul cutremurator/categoric al Lui Allah (Subhana wa Ta'ala), la aceste laude ale Evreiilor!


“Si din pricina vorbelor lor: “Noi l-am omorat pe Mesia Isus, fiul Mariei, trimisul lui Allah!”, in vreme ce ei nu l-au omorat, nici nu l-au rastignit pe cruce, ci a fost facut [cineva] sa semene cu el! Cei care au avut pareri diferite in privinta lui [Isus], au fost in indoiala [in legatura cu moartea lui]; ei nu au avut cunostiinta sigura despre ea [moartea lui], ci doar au urmat unor presupuneri. De buna seama nu l-au omorat.”

[Traducerea sensurilor, Sfantul Qur’an, Surah Nisa 4:157]

Olgun spunea...

Putea cineva sa fie mai EXPLICIT, mai CATEGORIC, mai DOGMATIC, mai FARA COMPROMISURI in a rejecta/a refuza dogmele unei asemenea credinte? "IMPOSIBIL" este RASPUNSUL - SINGURUL CARE A PUTUT SA O FACA


A FOST Atotstiutorul, Atotputernicul, Stapanul Universului - Musulmanul crede ca aceste declaratii categorice ale Qur'anului sunt de la Dumnezeu, de vreme ce nu intreaba si nu cere dovezi.




Daca Crestinii ar fi acceptat Sfantul Qur'an ca si cuvantul lui Dumnezeu, problema crucificarii nu ar fi existat niciodata. Ei se opun cu vehementa invataturilor Qur'anice si ataca orice in Islam. In cuvantul lui Thomas Carlyle - "EI (Crestinii) AU FOST INVATATI SA-L URASCA PE OMUL MUHAMMAD SI RELIGIA LUI."


OBIECTIILE CRESTINILOR

Dupa crezurile Musulmanilor, Isus Christos nu a fost vreodata omorat si nici
crucificat; la care crestinul obiecteaza: “Cum se poate ca un om (Muhammad salla Allahu alaihi wa sallam) la mii de mile distanta de locul desfasurarii si la 600 de ani dupa eveniment, sa se pronunte ca nu s-a intamplat chiar asa?” Musulmanii spun ca cuvintele rostite de catre Muhammad (salla Allahu alaihi wa sallam) nu sunt ale lui personale, ci cuvintele au fost “puse in gura sa” de catre “Atotstiutorul, Atotputernicul Dumnezeu.


Crestinii nu sunt pregatiti inca sa accepte aspectul metafizic al revelatiei lui Muhammad in schimbul acelor scrieri ale “martorilor-oculari”(?), si ale “martorilor-din auzite”(?) care raporteaza acele intamplari de la sfarsitul saptamanii de Paste asa cum s-a intamplat acum doua mii de ani in urma.


Pledoaria Crestinilor este valida. Logica lor este buna. Pentru a le sustine pledoaria lor, vom chema martorii lor, si vom trece la examinarea probelor, incercand sa descoperim adevarul sau falsitatea problemei, chiar de la ei insusi. Trebuie sa admitem ca martorii cheie in acest caz sunt Matei, Marcu, Luca si Ioan – pretinsii autori ai Canonicelor Evanghelii. Dar ei sunt cu totii morti in mormintele lor. “Da, este adevarat, dar noi suntem in posesia declaratiilor lor sub juramant!”, spune Crestinul.

Olgun spunea...

SE CER DOVEZI

Cand suntem confruntati cu declaratiile extravagante si provocarile Evreilor si
Crestinilor in ceeea ce priveste dreptul lor exclusiv la salvare, Allah Subhana wa Ta'ala, ne impune sa le crem dovezi. El spune:


Traducerea sensurilor, Surah Al-Baqara 2:111 “Au zis ca nu vor intra in Rai decat cei care sunt Iudei sau Crestini! Astea sunt doar dorintele lor. Raspunde-le: “Aduceti dovada voastra daca aveti dreptate!”


Iar ei nu au decat sa reproduca singura lor dovada pe care o au in mai mult de 1500 de limbi diferite! 11 dialecte diferite numai pentru arabi! Avem de gand sa le inghitim pacaleala fara nici un efort? NU! Trebuie sa stim ca atunci cand Allah, Subhana wa Ta'ala, ne comanda sa le cerem dovezi, noi trebuie sa fim in pozitia de a analiza aceste dovezi odata ce au fost expuse. Altfel, nu ar avea rost sa cerem dovezi, ar fi un nonsens!


INFIINTAND REGATUL LUI DUMNEZEU


EVIDENTELE IN TREI REPRIZE - "EVANGHELIA DUPA..."
Uimitor este faptul ca nici una din declaratiile sub juramant ale Crestinilor
(scrierile atribuite lui Matei, Marcu, Luca si Ioan) nu se dovedesc a fi cu adevarat atestate. Nici una din ele nu poarta semnatura sau amprenta (degetului mare) ca semn de autor ale asa-ziselor originale. Ei se lauda a fi in posesia a peste 5000 de "originale" dintre care nu putem gasi doua "originale" identice. Uluitor! Crestinii ei
insasi isi eticheteaza Evangheliile cu: "Evanghelia dupa Sfantul Matei", "Evanghelia dupa Sfantul Marcu", "Evanghelia dupa Sfantul Luca" si "Evanghelia dupa Sfantul Ioan". Vezi "Este Biblia Cuvantul Lui Dumnezeu?" pentru amanunte.



Cand invatatii Crestini sunt intrebati de ce cuvintele "dupa" sunt repetate la inceputul fiecarei Evanghelii, evident concluzia este ca ele nu sunt semnate de autorul presupus. Se pare ca autorii sunt doar simple persoane ce poarta acelasi nume. Traducatorii "Noii Versiuni Internationale" fara nici o ceremonie au exclus "Dupa" din cele patru Evanghelii in ultima lor traducere. Pretinsii autori ai Evangheliilor, Matei, Luca, Ioan, Marcu, nici macar nu pot fi considerati drept 50% dintre cei 12 discipoli ai lui Isus (alaihi sallam).


CAZUL - LA PRIMA VEDERE

Indraznesc cu modestie sa spun ca asemenea documente vor fi date pur si simplu
afara din orice curte de justitie, in orice tara civilizata in doar doua minute. Mai mult, unul dintre alesii martori, Sfantul Marcu, ne spune ca in cea mai critica conjnctura a vietii lui Isus - "Atunci toti ucenicii L-au parasit si au fugit." - Marcu 14:50. Va rog sa-l intrebati pe prietenul dumneavoastra Crestin in: "In limba ta romanule, "toti" inseamna "toti"? fara indoiala va spune - "DA!" "In limba ta, Africanule "amal" inseamna amal?" Cu siguranata va raspunde - "Ja!" (pronuntat yaa) "In limba Zulu, "bonke" inseamna bonke?" si el iti va spune - "Ahe!" Acesta este adevarul in fiecare limba. De ce nu memorizati aceste versete din Biblie in propriul dumneavoastra dialect? Chiar si in alte limbi aditionale?


Asa zisii "martori-oculari" nu sunt cu adevarat martori oculari la cele intamplate, doar daca Sfantul Marcu nu spune adevarul, acel "Adevar Evanghelic". El se presupune a declara sub juramant! Veti fi de acord ca un asemenea caz, bazat pe evidente din auzite, va fi categoric dat afara din orice tribunal, pentru A DOUA oara in doar doua minute - din orice Curte De Justitie, in orice tara civilizata; si asta DE DOUA ori in doar 120 de secunde! Dar o asemenea inchipuire (dogma) ce a rezistat peste doua mii ani, de care depinde salvarea a 1200 de milioane de Crestini, ar trebui sa nu fie chiar atat de usor concediata. Merita un pic de atentie in plus. Noi vom analiza pretinsele declaratii ale lui Matei, Marcu, Luca, Ioan ca si cum ar fi atestate cu adevarat.

Olgun spunea...

DE UNDE INCEPEM?

De la inceput, bineinteles! - asa cum Biblia face ("La inceput…" Geneza 1:1) - la
doar 24 de ore inaintea evenimentelor cataclismului "fulgere trosneau, Soarele se intuneca, pamantul se cutremura, pietrele crapau, mormintele se deschideau, si corpurile adormite marsulaiau pe strazile Ierusalimului…." asa cum se povesteste de catre martorii Crestini. Ce mai scenariu! - o productie de film de un bilion de dolari; un adevarat record de casa!


Nu trebuie sa uitam ca Evreii sunt in boxa, acuzati de crima impotriva lui Isus Christos; si ca noi Musulmanii suntem obligati sa-i aparam de acuzatiile Crestinilor, pentru ca trebuie facuta dreptate. Oricare ar fi acuzatiile, Allah i-a dezvinovatit de acuzatia de crima. El spune:

[Traducerea sensurilor, Sfantul Qur'an 4:157] “De buna seama, nu l-au omorat.”



JUCAND CARTEA “CRUCI-FICTIUNII”

Lumea Crestina au persecutat pe nedrept, hartuindu-i sau omorandu-i pe verisorii
nostrii Evrei, vreme de doua mii de ani, pentru o crima pe care nu au comis-o. Incercare, atentat de crima? - poate! Dar crima? - NU! Absolvindu-i pe Evrei de o crima pe care nici nu au comis-o, taiem sirul vorbelor goale ale evanghelistilor si misionarilor. In batalia pentru inimile si mintile oamenilor, "cruci-FICTIUNEA" este singura carte pe care Crestinii o au. Eliberati-i de aceasta nebunie si veti
elibera lumea Musulmana de agresiunile si hartuielile misionarilor.



IN JURUL MESEI

In ajunul cinei cele e taina, Isus si cei doisprezece discipoli ai sai, stateau in jurul
unei mese uriase, impreuna cu gazda lor - "un discipol iubit" al carui nume se intampla sa fie tot Ioan. Ioan, Isus sunt nume comune printre Evreii anilor 30 dupa Christos cum Tom, Dick, John sau Jimmy sunt numae comune in secolul XX. Erau cel putin 14 oameni in jurul mesei (numarati daca vreti) fara a omite nr. nenorocos treisprezece ca in suprstitiile Vestice; o tara asa avansata ca Africa de Sud, ca o copie a USA, nu are randul 13 in nici un avion! Dintre cei trei candidati la cele trei cruci din Golgotha la sfarsitul saptamanii de Paste, erau doi cu acelasi nume Isus; unul fiind Isus Barabbas. Vezi "Christos in Islam".



MARSUL CATRE IERUSALIM

Isus (alaihi sallam) si-a facut o triumfala si regeasca intrare in Ierusalim, conducand o
multime de suporteri entuziasmati cu speranta ca se va stabili "Regatul lui Dumnezeu" in orice clipa; Calarind un magar ca sa-si indeplineasca profetia:

“Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului! Iata ca Imparatul tau vine la tine; El este neprihanit si biruitor, smerit si calare pe un magar, pe un minz, pe minzul unei magarite” (Sfanta Biblie) Zaharia 9:9


"Spuneti fiicei Sionului: ,Iata, Imparatul tau vine la tine, blind si calare pe un magar, pe un magarus, minzul unei magarite.” Ucenicii s'au dus, si au facut cum le poruncise Isus. Au adus magarita si magarusul, si-au pus hainele peste ei, si El a sezut deasupra. Cei mai multi din norod isi asterneau hainele pe drum; altii taiau ramuri din copaci, si le presarau pe drum. Noroadele cari mergeau inaintea lui Isus si cele ce veneau in urma, strigau: "Osana Fiul lui David! Binecuvintat este Cel ce vine in Numele Domnului! Osana in cerurile prea inalte!” (Sfanta Biblie) Matei 21:5-9

Olgun spunea...

Sa-l lasam pe Luca mult iubitul doctor sa-si adauge trasaturile sale de condei pentru a clarifica tabloul:


“Pe cind ascultau ei aceste lucruri, Isus a mai spus o pilda, pentru ca era aproape de Ierusalim, si ei credeau ca Imparatia lui Dumnezeu are sa se arate indata.”
(Sfanta Biblie) Luca 19:11



REGATUL PARADISIAC?

“Cit despre vrajmasii mei, cari n-au vrut sa IMPARATESC eu peste ei, aduceti-i incoace, si TAIATI-I inaintea mea.”
(Sfanta Biblie) Luca 19:27


“Ei ziceau: "Binecuvintat este IMPARATUL care vine in Numele Domnului! Pace in cer, si slava in locurile prea inalte!”
(Sfanta Biblie) Luca 19:38

Ioan a adugat exclamtiile de extaz:

“Osana! Binecuvintat este Celce vine in Numele Domnului, IMPARATUL LUI ISRAEL!”
(Sfanta Biblie) Ioan 12:13


“s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, si au zis:
"Domnule, am vrea sa vedem pe Isus.” (Sfanta Biblie) Ioan 12:21


“ACUM are loc judecata lumii acesteia, ACUM stapinitorul lumii acesteia va fi aruncat afara.” (Sfanta Biblie) Ioan 12:31


Cine ar putea rezista la o asemenea betie a gloriei? Nu-i de mirare deci ca Isus i-a dat afara pe cei care vindeau si cumpararu in imprejurimile Templului.

“A facut un bici de streanguri, si i-a scos pe toti afara din Templu, impreuna cu oile si boii; varsat banii schimbatorilor, si le-a rasturnat mesele.”
(Sfanta Biblie) Ioan 2:15



O LOVITURA ESUATA

O rasturnare a Autoritatilor de la Templu era iminenta, si predecesorii expulziei
Romanilor, vesteau "Regatul lui Dumnezeu". Dar din pacate visele sale marete nu s-au indeplinit. Intregul spactacol a fasait ca o petarda umeda, in ciuda tuturor “Osanna”-lelor si a uralelor adresate “Fiului lui David” si “Regelui lui Israel”. Isus a esuat neluand in seama amenintarile Fariseilor a tine in frau exuberanta discipolilor sai “Unii Farisei, din norod, au zis lui Isus: ,,Invatatorule, cearta-Ti ucenicii!” Luca 19:39

El a calculat gresit. Acum el trebuie sa plateasca pretul insuccesului sau. Natiunea sa nu era inca gata pentru orice sacrificiu, in ciuda laudelor lor infantile.



MOTIVELE EVREILOR

Liderii Evreilor au ajuns la concluzia ca acest om aproape a adus natiunea la
distructie. Deci: “oare nu va ginditi ca este in folosul vostru sa moara un singur om pentru norod, si sa nu piara tot neamul?”
(Sfanta Biblie) Ioan 11:50


Dar cu cu toata isteria de masa ce-i inconjura nu era avantajos sa-l aresteze pe Isus
in public. Ei au asteptat oprtunitatea unei arestari clandestine. Ce mare noroc au avut cu Iuda, alesul discipol al lui Isus (pbal), un tradator care si-a vandut Stapanul
si Invatatorul pentru pentru treizeci de bucati de argint mizerabile.

Olgun spunea...

IUDA A FOST/...

In opinia Crestinilor, lacomia aurului a fost aceea care l-a momit pe Iuda sa faca
acest lucru mizerabil. Dar el a avut un motiv mult mai bine intemaiat decat motivul banilor, cu care l-au creditat Crestinii. Ca unul care a fost ales sa stranga banii pentru intregul grup ales de Isus, el a avut oportunitatea de a stage bani permanent. De ce iadul pentru totdeauna in schimbul celor 30 de banuti? Este cava mult mau mult decat pare la prima vedere. Iuda era /…/dupa acea demonstratie fiebinte a intarii in Ierusalim in fata multimii. “ACUM are loc judecata lumii acesteia ACUM stapinitorul lumii acesteia va fi aruncat afara…. aduceti-i incoace, si TAIATI-I inaintea mea...” Isus arata acum sange-rece. Daca Isus ar fi provocat, el poate ar fi reactionat cu miracole, si va aduce focul si pedeapsa din Ceruri asupra inamicilor sai; si bineinteles, o armata de ingeri (care ar fi fost la dispozitia lui) care l-ar fi pus pe el si pe discipolii sai la conducerea lumii.


Din apropierea de Isus el a observat ca Invatatorul era bun, tandru si iubitor, nu era lapte si miere. Dar Iuda nu putea intelege acele iesiri "reci sau calde" ale lui Isus.

Poate ca daca era acostat//zadarat, el si-ar da pe fata bunatatile. Aceasta a fost schema lui Iuda.


TRADATORUL A FOST DESCOPERIT

Privirile suspicioase, si purtarea lui Iuda i-au dat de inteles lui Isus (pbal). El nu a avut nevoie de Duhul Sfant sa-i interpreteze prsimtirile rele din mintea lui Iuda. La masa din camera de sus, unde Isus si discipolii luau “Ultima Cina" Isus l-a concediat pe Iuda cu cuvintele:


“Isus i-a zis: ,,Ce-ai sa faci, fa repede.” (Sfanta Biblie) Ioan 13:27
Si Iuda a iesit sa puna sigiliul pe “afacerea injunghierii pe la spate”.


PREGATIREA PENTRU JIHAAD


POLITICA SE SCHIMBA

Isus doar nu avea sa stea ca o closca asteptand sa fie arestat de catre Evrei. El si-a pregatit discipolii pentru ntalnirea cu inamicul. Discret, ca sa nu-si sperie discipolii, el introduce subiectul apararii. Diplomat, el incepe:


“Apoi le-a mai zis: "Cand v-am trimes fara punga, fara traista, si fara incaltaminte, ati dus voi lipsa de ceva? "De nimic", I-au raspuns ei. Si El le-a zis: "Acum, dimpotriva, cine are o punga, s-o ia; cine are o traista, deasemenea s-o ia; si cine n-are SABIE, sa-si vinda haina, si sa-si cumpere o SABIE.”
(Sfanta Biblie) Luca 22:35-36


Aceasta este o pregatire de Jihaad, un Razboi Sfant – Evrei contra Evrei! De ce! De ce aceasta rasturnare? Nu el i-a invatat “sa intoarceti si celalalt obraz”; “sa iertati de saptezeci de ori cate sapte” (70x7=490)? Nu i-a trimis el pe alesii doisprezece cu sfatul:

“Iata, Eu va trimet ca pe niste oi in mijlocul lupilor. Fiti dar intelepti ca serpii, si fara rautate ca porumbeii.”
(Sfanta Biblie) Matei 10:16



LA ARME! LA ARME!

Situatia si circumstantele s-au schimbat, si ca un general capabil si intelept,
strategia trebuia deasemena schimbata. Discipolii erau deja inarmati. Ei aveau ceva prevederi. Ei nu aveau sa cedeze Galileea printr-o simpla pocnitura de degete. Ei au raspuns:


“Domne”, i-au zis ei, “iata aici dou sabii.” Si El le-a zis: “Destul!” (Sfanta Biblie) Luca 22:38


Misionarul, pentru a mentine impresia de “blandul/pasnicul si rabdatorul Isus”, “Printul Pacii” pledeaza cum ca SABIILE erau SPIRITUALE! Daca sabiile erau spirituale, atunci si “hainele” trebuiau sa fie tot spirituale. Daca discipolii lui Isus trebuiau sa-si vanda hainele lor SPIRITUALE pentru a cumpara sabii SPIRITUALE, atunci ei ar fi devenit SPIRITUAL Dezbracati/goi! Mai mult decat atat, cineva nu taie urechile oamenilor fizici cu sabii spirituale:


“Si unul din ceice erau cu Isus, a intins mina, a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot, si i-a taiat urechea.”
(Sfanta Biblie) Matei 26:51

Olgun spunea...

Singurul scop al sabiilor sau armelor este de a rani si de a ucide. Oamenii nu cara sabii cu ei pentru a taia mere sau banane in vremea lui Christos.



DE CE UN CUPLU DE SABII ERA DE AJUNS?

Daca era o pregatire de razboi, atunci de doar dou sabii erau “destul”? Motivul
este acela ca Isus nu se astepta la o bataie impotriva legiunilor Romane. De vreme ce “prietenul” sau Iuda era in echipa cu Autoritatile de le Templu, el se astepta din partea oligarhiei Evraice la o increcare clandestina de a-l inhata. Ar fi fost o chestiune de Evrei contra Evrei. Intr-o asemenea batalie impotriva servantilor Templului Evreiesc si a “drojdiei” orasului, el ar fi predominat. De asta era sigur. El avea cu el pe Petru (ca o Stanca), si pe Ioan si Iacov (fiii Fulgerului) impreuna cu alti opt, fiecare mai doritor ca celalalt sa merga in inchisoare pentru el, sa moara
pentru el.


“Petru I-a raspuns: ,,Chiar daca ar trebui sa mor cu Tine, tot nu ma voi lepada de Tine. Si toti ucenicii au spus acelas lucru.”
(Sfanta Biblie) Matei 26:35

Asa sunt toti Galileenii. Ei aveau o reputatie de teroristi cu repetate insurectii impotriva Romanilor. Inarmati cu toiaguri, pietre, si sabii, fortificati cu simtul auto-sacrificiului care-l recunosteau/aveau pentru Invatatorul lor, el era sigur ca va trimite in Iad orice gloata de Evrei care ar fi indraznit sa-l infrunte.


O TACTICA DE MAESTRU

El s-a dovedit a fi un strategist indemanatic, un planificator atent si responsabil.
Acesta nu era timpul de stat si de invartit degetele; de stat ca o closca! Nu, nu pentru el. El isi conduce plutonul in mijlocul noptii, catre Gethsemane-Gethsemane
– o presa de ulei de masline – o curte construita cu pereti din piatre, undeva la 5 mile in afara orasului. Pe drum, le explica seriozitatea problemei; implicatile si natura exploziva a loviturei care a esuat. Acum el trebuia sa suporte mania puterii. Pretul insuccesului! Nu trebuie sa fii un geniu militar ca sa apreciezi ca Isus (pbal) si-a dispus fortele ca un tactician bine cunoscator, intr-o maniera care ar fi adus credit oricarui ofiter terminat la “Sanhurst” (academie militara in Anglia). El plaseaza opt dintre cei unsprezece discipoli la intrarea in curte, comandandu-le:


“…Sedeti aici pana Ma voi duce colo sa Ma rog.” Sfanta Biblie Matei 26:36


Intrebarea care si-ar fi pus-o oricine care gandeste este: “De ce toti s-au dus la Gethsemane? Sa se roage? Nu puteau ei sa se roage in camera de sus? Nu puteau sa se duca la Templul lui Solomon, o aruncatura de bat de unde erau ei, daca rugaciunea era tot ceea ce vroiau ei sa faca? NU! Ei s-au dus in Gradina pentru a putea fi intr-o mai buna pozitie de a se apara!

Olgun spunea...

Observati! Isus nu si-a luat opt dintre ei sa se roage. El i-a pozitionat strategic la intrarea in curte, bine inarmati, asa cum trebuia sa fie intr-o asemenea situatie:


“A luat cu El pe Petru si pe cei doi fii ai lui Zebedei, si a inceput sa Se intristeze si sa se mihneasca foarte tare. Isus le-a zis atunci: "Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte; ramineti aici, si vegheati impreuna cu Mine.”
(Sfanta Biblie) Matei 26:37


Unde ii lua el pe Petru si pe cei doi fii ai Zebedei, Ioan si Iacov? Sa se roage? NU! Sa faca o linie interioara de aparare – el a pus opt la poarta, si acum, zelosii luptatori, inarmati cu SABII, sa “astepte si sa vegheze” – PENTRU A FI DE PAZA! Tabloul este foarte clar; Isus nu a lasat nimic la imaginatia noastra. Si EL (singur) s-a rugat!



ISUS SE ROAGA PENTRU SALVARE

“…si a inceput sa Se intristeze si sa se mihneasca foarte tare. Isus le-a zis atunci: "Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte; ramineti aici, si vegheati impreuna cu Mine.”
(Sfanta Biblie) Matei 26:37


“Apoi a mers putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant, si S-a rugat, zicand: “Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu.”
(Sfanta Biblie) Matei 26:39


Asta este calitatea unui bun Musulman, care cedeaza vointa sa vointei lui
Dumnezeu.


“A ajuns intr-un chin ca de moarte, si a inceput sa se roage si mai fierbinte: si sudoarea I se facuseca niste picaturi mari de sange, care cadeau pe pamant.”
(Sfanta Biblie) Luca 22:44



MESIAH PLANGE PENTRU OAMENII SAI

Pentru ce toate aceste plansete si lamentari? Plange cumva ca sa-si salveze pielea?
Ar fi fost prea cinic din partea lui sa faca asa ceva! Nu el i-a advertizat pe ceilalti:


“Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l dela tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena. Daca mina ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapada-o dela tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.”
(Sfanta Biblie) Matei 5:29-30


I-am fi facut lui Isus o grava injustituie daca ne-am fi gandit ca a plans ca o femeie ca sa-si salveze pielea de durerile fizice. El plangea pentru oamenii sai - Evreii. Ei eveau o logica ciudata - daca reuseau sa omoare oricare Messiah (Christos) atunci s-ar fi dovedit sigur ca era un impostor. Pentru ca Dumnezeu Atotputernicul nu ar fi permis ca adevaratul Sau "uns" sa fie omorat - Deuterom 18:20. De aici insistenta poporului Evreilor (ca un intreg) in a-l respinge pe Isus, fiul Mariei, ca fiind promisul Messiah - "Rejectia eterna".
Messiah = "uns" - Hristos vezi "Hristos in Islam".


“Dar proorocul care va avea indrasneala sa spuna in Numele Meu un cuvint pe care nu-i voi porunci sa -l spuna, sau care va vorbi in numele altor dumnezei, proorocul acela sa fie pedepsit cu moartea.”
(Sfanta Biblie) Deuteronom 18:20

Olgun spunea...

VERSIUNEA IMAGINARA

Toate aceste suspine, lamentari, plansete cu lacrimi pana la sange, ar evoca
simpatie pana si in cele mai dure inimi. Misionarii si evanghelistii sunt de-a dreptul refractari //potrivnici la o explicatie logica. Ni se spune ca Isus era predestinat sa moara pentru pacatele omenirii. Ca "a fost pregatit, find predestinat pentru aceast sacrificiu inainte de crearea lumii." Asta chiar inainte de crearea materiala a Universului, a fost un contract intre "Tata si Fiu" cum ca in anul 4000 dupa Adam, (dupa calculale Crestine, lumea are 6000 de ani vechime) Dumenzeu insusi, sub forma lui Isus, ca o a doua persoana a enigmaticii Trinitati, s-a angajat pe sine sa rascumpere omenirea de acele pacate mostenie precum si de cele actuale. "Trinitate": Cea mai buna interpretare a dogmei Crestine in ceea ce priveste Trinitatea pe care o gasim in Biblie - Prima Epistola a lui Ioan 5:7 “Caci trei sint cari marturisesc in cer: Tatal, Cuvintul si Duhul Sfint, si acesti trei una sint.” - este acum in mod neceremonios aruncata afara in noua editie Versiunea Revizuita Standard, in cele mai noi traduceri ale Bibliei.
Vezi - "Este Biblia Cuvantul Lui Dumnezau?" pentru mai multe amanunte.



ISUS HABAR NU AVEA DE CONTRACTUL CERESC

De la "chemarea la arme"din camera de sus, si la dispunerea de forte in mod
diplomatic in Gethsemane, si de la eforturile pana la sange de a se ruga la Dumnezeu pentru ajutor, se pare ca Isus nu stia nimic despre contractul pentru crucificare. Ne aminteste de Biblicul Avraam, care si-a pus baiatul la sacrificiu, dar cu bucuria/entuziasmul ca Stapanul i-a adus un tap ispasitor!



O VICTIMA NEDORITA

Daca acesta era planul lui Dumnezeu pentru delegatul sau care avea sa rascumpere
omenirea, atunci evident el a ales persoana gresita. Acest candidat nu avea nici o tragere de inima sa moara. Inarmare! Rugaminti fierbinti! Plansete! Proteste! "Eli, Bi, La'ma sabach'thani? ... De ce m-ai parasit? Pentru explicatiile acestor rugaminti cititi "Care este Numele Lui?"
Contrastant cu raspunsul eroului de razboi Lordul Nelson, care si-a dat sufletul cu aceste cuvinte nemuritoare: "MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MI-AM FACUT DATORIA!


Sunt milioane astazi care ar fi bucurosi sa-si dea viata pentru rege sau pentru tara, cu zambetul pe fata lor, strigand "Amandhia!" sau "Allahu-akbar!" Isus era o victima fara tragere de inima. Daca acesta era schema lui Dumnezeu pentru salvare, atunci, a fost un complot neindurator. A fost o crima de gradul intai, si nu o rascumparare prin auto-sacrificiu.



Maiorul Yeats-Brown, in "Life of a Bengal Lancer" concretizeaza Doctrina Crestina;
A RASCUMPARARII intr-o singura fraza:

"NICI UN TRIB PAGAN NU A CONCEPUT O ASEMENEA IDEE GROTEASCA, CARE SA IMPLICE ASUMAREA, CUM CA OMUL SE NASTE CU UN PACAT EREDITAR ASUPRA SA: SI CA ACEST PACAT (PENTRU CARE NU ARE NICI O VINA, NICI O RESPONSABILITATE PERSONALA) TREBUIE SA FIE RASCUMPARATA; SI PENTRU ACEASTA CREATORUL TUTUROR LUCRURILOR SI FIINTELOR A TREBUIT SA-SI SACRIFICE SINGURUL SAU FIU NASCUT, SA NEUTRALIZEZE ACESTA CURSA MISTERIOASA."

Olgun spunea...

BUN PENTRU EXPORT

"Nici un trib pagan!" declara Britanicul. Dar puternica natiune Vestica traieste si
moare in aceasta "Fictiune". Daca nu mai este destul de sanatos pentru consum, atunci poate considera destul de bun pentru export! Mai mult de 62000 misionari (Cruciatii moderni) strerg praful din lumea intreaga; hartuind "paganii" cum spun ei - peste 40% dintre acesti adepti ai cultului American "born-again"! - Ultimul cult aparut printre Crestini. Billy Graham sustine ca sunt 70 de milioane de adepti ai acestui cult in America. Oameni imaculati; veritabili ingeri! Cu toate ca un sfert de milion de "baieti" s-au adunat in San Francisco in luna Iunie pentru un mars, in fruntea caruia erau 50 de lesbiene pe motociclete. In New York, erau cu numai un milion mai multe femei decat barbati, si dintre "barbati" o treime sodomisti! Mai mult de atat, in USA sunt peste zece milioane cu "pobleme in ceea ce priveste consumul de bautura" (ceea ce inseamna BETIVANI).

Daca acesta este adevarul in ceea ce priveste cele 70 de milioane de ingeri ("Nascuti din nou") in mijlocul lor, atunci este o minciuna in ceea ce spune Pavel: 1 Corinteni 5:6 “Nu va laudati bine. Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala?” Aici in Vestul Crestin nici macar o treime nici macar o treime nu poate dospi o franzela/ nu fac nici doi bani. Ciudat!


Ciudat poate suna, dar dupa fiecare rugaciune, Isus Christos isi gasea discipolii sai dormind linistit in post. Si din nou el se jelea:


“Apoi a venit la ucenici, i-a gasit dormind, si a zis lui Petru: "Ce, un ceas n-ati putut sa vegheati impreuna cu Mine!”
(Sfanta Biblie) Matei 26:40

“S-a dus iaras, si S-a rugat, zicind aceleasi cuvinte. Apoi S-a intors din nou si i-a gasit dormind; pentruca li se ingreuiasera ochii de somn. Ei nu stiau ce sa-I raspunda.”
(Sfanta Biblie) Marcu 14:39-40

Bietul Sfantu Marcu povesteste cum discipolii nu aveu nici o scuza pentru lasitatea lor, sau pt. somnabulismul lor. El spune:


“…Ei nu stiau ce sa raspunda.” (Sfanta Biblie) Marcu 14:40


Oricat de lucid, coerent, sau de sistematic ar fi Sfantul Luca, acesta scapa o anomalie in Evanghelia sa. El spune:


“Dupa ce S-a rugat, S-a sculat, si a venit la ucenici; i-a gasit adormiti de intristare.”
(Sfanta Biblie) Luca 22:45



UN MOTIV NEOBISNUIT

Sfantul Luca nu s-a gandit niciodata ca ar fi fost unul dintre cei doisprezece
discipoli alesi ai lui Christos, detinand numaroase distinctii dupa acreditarile Crestinilor; "cel mai important" iubitul "medic" etc. Ca medic, teoria sa a omului "DORMIND DE INTRISTARE" este unica. Asteptand Plansetele si suspinele, oftatul si suspinele erau din abundenta pe buzele lui Isus (pbal) de la Gethsemane la Ierusalim, care ar fi socat orice pesoana care nu era in stare de ebrietate (referire la o persoana sobra, si nu la una beata) De ce “cantecele de leagan” ar fi indemnat discipolii la somn?

Era cumva constitutia lor fiziologica diferita de cea a omului din secolul XX? Profesorul de pshihologie declara ca in stare de soc, stress sau teama, se secreta in circulatia sanguina adrenalina de catre unele glande hormonale - injectia naturala - situatie in care somnul este total inlaturat. Nu este posibil ca discipolii lui Isus sa fi mancat prea mult si sa fi baut prea mult: sa ne reamintim ca mancarea si bautura erau "tot in casa" – Gratis!

Olgun spunea...

DISCRETIE SAU VITEJIE?

AL DOILEA CALCUL GRESIT

Isus a calculat gresit de doua ori:
- in ceea ce priveste entuziasmul demonstrat al discipolilor in camera de sus, care au crezut ca el ii va multumi pe Evrei cedand unei arestari clandestine.

- Evreii au fost mult mai hotarati decat a crezut el. Ei au adus soldatii Romani cu ei.
Invatatii Crestini nu au fost mai putin zelosi atunci cand au manipulat traducerile
Bibliei. Ei au schimbat cuvintele "Soldati Romani" cu simplul "Soldati" si din cuvantul soldati in "banda de barbati" si "gardieni"//"garzi"

“Iuda, deci, a luat ceata ostasilor si pe aprozii trimesi de preotii cei mai de seama si de Farisei, si a venit acolo cu felinare, cu faclii si cu arme.”
Sfanta Biblie Ioan 18:3

“Banda de oameni”: aici si in versetul 12, cuvintele in asa-zisele manuscrisele originale sunt speira si respectiv chiliarchos. Amandoua termeni militari, care inseamna “cohorta” si “tribuna” “Ioan este primul Evanghelist care mentioneaza soldatii Romani printre cei care au venit sa-l aresteze pe Stapanul lor…”



CAPTURATI UN TIMP CE TRAGEAU UN PUI DE SOMN

Discipolii au fost capturati asa cum ar spune un Englez cu “pantalonii pe vine”
(figura de stil insemnand ca au fost capturati intr-un moment cand nu se asteptau: pe neasteptate). Literar ei au fost capturati in timp ce trageau un pui de somn. Imamicul i-a zdrobit brutal cu picioarele. Doar unul dintre soldatii lui Christos a avut prezenta de spirit sa intrebe:

“…Doamne, sa lovim cu sabia?” (Sfanta Biblie) Luca 22:49


Dar inainte ca Isus sa raspunda ceva, Petru impetuos a scos sabia si i-a taiat urechea dreapta unuia dintre inamici. Isus nu anticipase si soldatii Romani. Ralizand ca raportul de forte nu era in favoarea lor, isi saftuie discipolii:

“Atunci Isus i-a zis: ,,Pune-ti sabia la locul ei; caci toti ceice scot sabia, de sabie vor pieri”
(Sfanta Biblie) Matei 26:52



SCHIMBAREA STRATEGIEI

Nu stia Isus adevarul acestor declaratii cand a ordonat discipolilor sa-si vanda
hainele si sa cumpere SABII? Sigur ca stia! Atunci de ce aceste contradictii acum?

Nu este nici o contradictie! Situatia s-a schimbat, asa ca si strategia trebuia sa se schimbe. Avea destula intelepciune sa realizeze ca lupta impotriva antrenatilor si inarmatilor soldati Romani, ar fi fost o sinucidere pentru razboinicii sai adormiti, chiar si cu pretentia unei rezistente.

Olgun spunea...

PRINTUL PACII?

De ce Crestinii controversati nu i-ar da credit “Stapanului si Invatatorului”? Pentru
ca ei au fost programati pentru o perioada de doua mii de ani ca Isus, “mielul”, “printul pacii” nu putea rani nici macar o musca. Ei au scapat din vedere celalta parte a naturii sale care cere sange si foc! Ei uita instructiunile pe care le-a dat soldatilor sai in ceea ce priveste inamicul caruia nu i-a placut sa stapaneasca peste ei:


“Cit despre vrajmasii mei, cari n'au vrut sa imparatesc eu peste ei, aduceti-i incoace, si TAIATI-I inaintea mea.”
(Sfanta Biblie) Luca 19:27

Ceea ce inseamna sa UCIZI – incalcand poruncile din Exodul 20:30 “Sa nu ucizi”

“Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamint; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.”
(Sfanta Biblie) Matei 10:34


“Eu am venit sa arunc un foc pe pamint. Si ce vreau decit sa fie aprins chiar acum! Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat, si cit de mult doresc sa se indeplineasca! Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamint? Eu va spun: nu; ci mai degraba desbinare.”
(Sfanta Biblie) Luca 12:49,51


In vederea acestor solemne afirmatii si a repetatelor sale izbucniri caustice impotriva invatatilor acelei vremi, daca sabia lui Petru ar fi triumfat, noi am fi fost martorii unui masacru fara remuscare, egal cu cel al stramosului Ioshua (care inseamna Iehova – Mantuitorul - un fel de Christ, spune C.I. Scofield, D. D. in comentariile sale Biblice) care a distrus totul in Jericho:

“si au nimicit-o cu desavirsire, trecind prin ascutisul SABIEI tot ce era in cetate, barbati si femei, copii si batrini, pina la boi, oi si magari.”
(Sfanta Biblie) Joshua 6:21


Iar scriitorii Evangheliei in cele din urma au pus cuvinte in gura lui Isus - cuvant cu cuvant - ca o implinire a profetiilor VATICANIUM EX EVENTU (profetii dupa eveniment) asa cum sunt inregistrate de catre “tatal” (?) David. “El a tratat pe cuceritii Amoniti cu o ferocitate chiar mai mare, taind si rupand unii dintre ei in bucati cu grape axe si fierastraie, prajind/arzand unii dintre ei in cuptoare de caramida.” Maithlands comenteaza asupra Cartii 2 Samuel in "Jewish Literature and Modern Education" - (page 21).



ESEC, SI INCERCARE

Cum exista o recompensa pentru succes, asa exista un pret pentru ratare. Sansele
sunt grele! De aceea, supararea, agitatia si transpiratia cu toata sudoarea ca de sange. Cu maini grele, soldatii Romani l-au tarat pe Isus (pbal) din Gethsemane catre Annas la Caiphas - Marele Preot, si mai apoi la Sanhedrin asa cum a fost indrumat/ordonat de Evrei pentru judecata si executie. In timp ce isus era lovit, maltratat in vederea unei condamnari, unde erau eroii sai care se bateau cu pumnii in piept: “Invatatorule, suntem gata sa murim pentru tine. Invatatorule, suntem gata sa mergem in inchisoare pentru tine.” Sfantul Marcu, scrie fara nici o scuza si nici o rusine:


“Atunci toti ucenicii L-au parasit si au fugit.” (Sfanta Biblie) Marcu 14:50

Olgun spunea...

Autorii celor 27 de carti ale Noului Testament nu puteau sa gaseasca o dezertare similara in Biblia Evreilor (Vechiul Testament) pentru asi indeplini profetia. Daca ar fi fost ei ar fi fost gata repede sa o exploateze.



PRIVIND SATISFACUT PESTE INFRANGERE

Intr-o dezbatere intre Crestini si Islamisti, unul dintre participanti,
sustinand a fi UN "reborn"/renascut a sorbit din ochi cuvantul DAZERTARE. El a articulat cu multa placere D-E-Z-E-R-T-A-R-E care ar fi trebuit sa lase un gust al triumfului in gura adeptilor acestui cult, in loc de amarul rusini si a infrangerii Evanghelistii au dezvoltat o noua boala a infamiei. Oricine, barbat sau femeie care apartine acestui cult, nu va ezita sa relateze micile lor greseli, adulterele si bestialitatile sau betiile.


Daily News Martie 25, 1975 “CADAVRUL CARE CLIPEA” Antreprenorul pompelor funebre, era cat pe ce sa puna capacul cosciugului batranei de 79 de ani Emma Sikorkski cand a vazut ca “cadavrul” clipea catre el.

Rudele au gasit-o pe Dna Sikorski aparent moarta in patul ei din locuinta sa din Berlin. Ei au chemat un doctor, care sa confirme desesul scriind chiar si un certificat de deces.
Apoi au chemat un antreprenor care a pregatit corpul pentru inmormantare, l-a pus in sicriu, si era gata sa inchida capacul cand – spune coordonatorul funerariiilor tremurand – “s-a miscat si a clipit din ochi”.
Batrana acum este in recuperare la Spital. “Are ceva culoare neagra in obraji dar este bine” – a fost ultimul raport.


PROCESUL LUI ISUS

DISPARUTI ATUNCI CAND ERA NEVOIE DE EI

In istoria lumii nu este nici o paralela pentru asa o rusinoasa tradare. De la inceput
la sfarsit, Isus (alaihi sallam) a primit cel mai josnic raspuns din partea celor care i-a ales. Profesorul Momerie sumeaza succint caraterul Discipolilor si raspunsul Maestrului
lor:


“CEI MAI APROPIATI DISCIPOLI TOT TIMPUL L-AU INTELES GRESIT CAT SI MUNCA SA. ASTEPTAND CA EL SA SE DECLARE REGELE EVREILOR; ASTEPTAND DE LA EL SA COBOARE FOCUL DIN CER; ASTEPTAND SA SE ASEZE LA DREAPTA SI LA STANGA LUI IN IMPARATIA SA; ASTEPTAND SA LI-L ARATE PE TATAL , SA-L FACA PE DUMNEZEU VIZIBIL OCHILOR LOR TRUPESTI/OMENESTI; ASTEPTAND CA EL SA FACA, VROIND CA EL SA LE FACA ORICE SI TOTUL CARE SA FI FOST COMPATIBIL CU PLANUL LUI MARET. ASTFEL L-AU TRATAT PANA LA SFRSIT. SI CAND ACESTA A SOSIT, L-AU PARASIT CU TOTII, FUGIND."

Olgun spunea...

ATUNCI ESTE CLAR CA SUNT JUSTIFICATE AFIRMATIILE PRECUM CA ISUS CHRISTOS A FOST “CEL MAI NENOROCOS//GHINIONIST DINTRE TOTI MESAGERII.”


Discipolii lui Isus totdeauna l-au inteles gresit. Poporul sau, Evreii, totdeauna nu I-au considerat afirmatiile. Si asa zisii urmasi totdeauna au interpretat gresitinvataturile sale, pana in zile acestea. Daca Isus era un japonez, in loc sa fie Evreu, in mod categoric si-ar fi facut onorabilul “HARA-KIRI” (sinucidere) mai degraba decat sa indure neseriozitatea si infidelitatea urmasilor sai.



JUDECATA PREDETERMINATA

Soarta lui Isus (alaihi sallam) a fost intotdeauna sigilata. Caiphas, Marele preot, ca drept cap al Sanhedrin-ului (Consiliu Religios Evreiesc de Deputati) era un om care s-ar fi recuzat el insusi (a recuza=a nu recunoaste competenta sau autoritatea unui judecator sau a unui martor) in oricare Curte de justitie civilizata, pentru prejudecatile sale impotriva acuzatului. El deja il condamnase pe Isus la moarte fara nici o audiere. El a avut recomandarea din partea consiliului sau chiar inainte de caz.

“…oare nu va ginditi ca este in folosul vostru sa moara un singur om pentru norod, si sa nu piara tot neamul?”Sfanta Biblie Ioan 11:50

Isus trebuia sa fie lichidat! Nu era nici o problema de bine sau rau; de justitie sau injustitie; era UTIL! Procesul a fost o farsa. Cu orice pret l-au avrut pe Isus condamnat si executat. In toiul noptii, ce era in jurul orei 2 dimineata, Evreii au mobilizat martori falsi, sa marturisesca impotriva lui Isus. Un proces in mijloc de noapte era neobisnuit pentru obiceiurile Evreilor, dar cui pasa? In ciuda intelegatorilor si rabdatorilr procurori si jurati, martorii falsi nu puteau sa se potriveasca in evidentale/dovezile lor.


Era prea mult pentru Isus. Nu si-a putut pastra calmul; trebuia sa protesteze. El a tinut o impresionanta pledoarie in favoarea sa, spunand:


"Eu am vorbit lumii pe fata; totdeauna am invatat pe norod in sinagoga si in
Templu, unde se aduna toti Iudeii, si n-am spus nimic in ascuns." Sfanta Biblie Ioan 18:20


In esenta, el a spus ca nu a avut de inpartit nici un secret sau vreo doctrina esoterica. El nu a invatat nimic in privat care sa nu poata fi declarat in public. Caz in care, Evreii ar fi fost capabili ca adune o armata de martori care sa depuna marturie impotriva sa. Dar ce farsa! Evreii nu au putut aduna nici macar doi care sa fie de acord in afirmatiile lor nedovedite! “Nici chiar in privinta aceasta nu se potrivea marturisirea lor.” Marcu 14:59
Argumentele sale erau atat de puternice incat i-au produs unui gardian care statea langa el sa-l loveasca pe ascuns. L-a intimidat asta cumva pe isus? Nu! In schimb el a protestat categoric:


"Daca am vorbit rau, arata ce am spus rau; dar daca am vorbit bine, dece ma bati?"
(Sfanta Biblie) Ioan 18:23


Victima le scapa printre degete. Era acum sau niciodata. Legal, ei nu au putut sa-l acuze. O interventie directa era nevoie. Marele preot intervine cu o aluzie rautacioasa. Spuneti-ne atunci:

"Esti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvintat? "Da, sint,” i-a raspuns Isus.” Sfanta Biblie Marcu 14:61



“FIUL LUI DUMNEZEU” – NICI O BLASFEMIE

Olgun spunea...

“FIUL LUI DUMNEZEU” – NICI O BLASFEMIE

Nu era nici o blasfemie sau tradare in simpla afirmatie de recunoastere a lui Isus
(salla Allahu alaihi wa sallam). In greaca “Christos” - tradus in Evraica cu Messiah, care inseamna “CEL UNS” sau “CEL ALES”. Niciunde cuvantul Christos nu a fost egalat cu Dumnezeu. Trebuie sa ne debarasam de doctrina pagana Crestina a reincarnarii, in care Dumnezeu devine om. Asteptarile Evreilor in ceea ce-l priveste Messiah, nu-l identificau pe Messiah cu Dumnezeu. Intr-adevar, conceptiile monoteiste ale Evreilor exclud asemenea conotatii pagane. “Fiul lui Dumnezeu” este de asemenea o alta expesie inofensiva in teologia Evreilor. Dumnezeu se pare ca ar avea o multitudine de fii in acord cu Biblia Evreiasca - Vechiul Testament. Dar daca sunteti in cautare de necazuri, nu trebuie sa va duceti prea departe; le veti gasi dupa colt. Marele preot era triumfator. Simtea ca lovitura de spada a sa se putea intoarce in apararea lui Isus. Pentru a-si dramatiza victoria inventata, el a inceput sa-si rupa hainele.


“Atunci marele preot si-a rupt hainele, si a zis: ,,Ce nevoie mai avem de martori? Ati auzit hula. Ce vi se pare?” Toti L-au osindit sa fie pedepsit cu moartea.” (Sfanta Biblie) Marcu 14:63-64



VINOVAT SAU NEVINOVAT – “ISUS TREBUIA SA MOARA!”

Acuzatia falsa a Evreilor a fost aceea ca Isus a blasfemiat, care este ca o tradare in
taramul spiritual. Crestinii sunt “UNA” cu Evreii in ceea ce priveste aceasta “blasfemie” a lui Isus, dar sustinand ca nu este vinovat, pentru ca Dumnezeu este indreptatit la “blasfemie” – nu era nici o blasfemie. Amandoi (Evrei si Crestini) vroiau ca Isus sa moara; unul pentru “MAREA SCAPARE” iar altul pentru “MAREA IZBAVIRE”.

Verdictul a fost rapid in unanimitate. A fost scurt si cuprinzator! dar fara acordul Romanilor, nu-l puteau spanzura. Dis de dimineata si-au dus victima la Pontius Pilate, pentru ca au spus:


"Noua nu ne este ingaduit de Lege sa omorim pe nimeni", I-au zis Iudeii." (Sfanta Biblie) Ioan 18:31



PILAT “PASEAZA IEPURELE”

Descperind ca Isus era un Galilean, cei mai suparatori dintre supusii sai, Pilat a
cazut de cuviinta, sa paseze “iepurele” lui Herod. Tineti minte, vechiul joc al lumii. A inceput in gradinile Raiului dupa Scripturile Crestine. Dar nu a mers. Dupa o neroditoare incercare de a smulge cooperarea ilicita din partea lui Isus, Herold l-a trimis inapoi la Pilat.

“Si cind a aflat ca este de supt stapinirea lui Irod, L-a trimes la Irod, care se afla si el in Ierusalim in zilele acelea.”
(Sfanta Biblie) Luca 23:7


Eveii l-au condamnat pe Isus pentru blasfemie. Un om pretinzand ca este Dumnezeu, acuzau ei. Aceasta nu valora nimic inaintea lui Pilat. El a avea zeii sai; pe Jupiter si Pluto, pe Vulcan si Eros, pe Marte si Neptun, pe Appollo si Zeus, doar cateva nume din Pantheon-ul sau. Inca o data in plus, sau in minus, nu ar fi fost nici o diferenta pentru el. Aceasta Evreii o stiau foarte bine. Asa ca au schimbat acuzatia lor din blasfemie in tradare. Ei au inceput sa acuze:


“Si au inceput sa-L pirasca, si sa zica: "Pe omul acesta l-am gasit atitind neamul nostru la rascoala, oprind a plati bir Cezarului, si zicind ca el este Hristosul, Imparatul.”
(Sfanta Biblie) Luca 23:2

Olgun spunea...

A DOUA ACUZATIE FALSA

Acuzatia era absolut falsa. Contrar cu ceea ce sustineau ei, el a spus in legatura cu
subiectul taxe:


"Dati dar Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”
(Sfanta Biblie) Matei 22:21


Ce este atat de subersiv in legatura cu acesta? Ca si Crestinii (Crestini eghivaleaza “Christ” cu “Dumnezeu!”) Evreii de asemenea, chiar inaintea lor, au inventat un nou sens pentru cuvantul “Christ” - “UN REGE!” Asa ca putea sa fie mult mai usor prezentat ca o acuzare in fata Stapanilor lor Romani. Pilat a receptionat mesajul. Dar acest biet om, bland si pasiv nu parea a fi nici o amenintare. Nu arata ca un fanatic, ca un agitator politic, o persoana subersiva, ca un terorist!



O APARARE DE MAESTRU – SI UN VERDICT JUST

Neincrezator l-a intrebat pe Isus:

"...Esti Tu Imparatul Iudeilor?”....”IMPARATIA MEA NU ESTE DIN LUMEA ACEASTA”, a raspuns Isus. "Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in minile Iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici."
(Sfanta Biblie) Ioan 18:33-36


O aparare de maestru! Nici un Q.C.(Consilier al Reginei) sau K. C. (Consilier Regal) – cel mai legal reprezentant in Curtea de justitie Engleza, nu ar fi putut face o treaba mai buna. Ca un om al lui Dumnezeu, el nu-si putea renega statutul sau religios. Regatul sau era spiritual, fiind un Domnitor care ar f I salvat natiunea sa de la pacat si formalism. Astea toate erau un nonsens pentru Guvernatorul Roman.


Omul putea fi delirant, nebun, dar in nici un caz periculos pentru Stat. Nu periclita interesele Romei. Pilat se intoarce la nerabdatorii Evrei cu inevocabilul verdict –


“…Eu nu gasesc nici o vina in El.” (Sfanta Biblie) Ioan 18:38


Dintre Matei, Marcu, Luca si Ioan e presupune ca ar fi scris inregistrari independente din viata lui Isus, este de asteptat ca Sinopticii (cu un sigur ochi; care privesc dintr-un singur unghi) primii trei nu au auzit niciodata cuvintele – “IMPARATIA MEA NU ESTE DIN LUMEA ACEASTA”. Daca Dumnezeu a dictat aceste cuvinte in mod exclusiv lui Ioan, sau a fost informat de catre niste martori, atunci aceste cuvinte trebuie sa fi scapat printre buzele lui Isus - cea mai buna aparare impotriva falsei acuzatii ale Evreilor. Cum oare aceste cuvinte au ajuns la unele urechi, fara ca Isus sa fi deschis gura?



VORBIND CU GURA INCHISA?

Evanghelistii/predicatorii au ragusit in gat tot cantand si tipand cum ca Isus:


“Cind a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.”
Isaia 53:7

Olgun spunea...

Biete suflete inselate, ei canta imnuri religioase!

Acum, un Avocat al Legii, laudandu-se a fi un “re-nacut” s-a alaturat corului de predicatori cu acelasi repetitie fara sens. Lasati-ma sa citez, cuvant cu cuvant din Carte, care va va face capabili sa diagnosticati aceasta noua boala a acestor secte in care fiecare om ce a trecut printr-o disciplina a Legii nu este deloc imun. El spune: Cand intalniti acesti adepti ai diverselor culte in carne si oase, va rog sa-i intrebati: “A vorbit Isus cu gura inchisa?” Cum se poate ca aceste expresii ce-i sunt atribuite lui Isus, i-au scapat din gura fara ca acesta sa deschida gura.”


a) Inaintea lui Pontius Pilat: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta” Ioan
18:36


b) Inaintea lui Sanhedrin: "Daca am vorbit rau, arata ce am spus rau; dar daca am vorbit bine, dece ma bati?” Ioan 18:23


c) Inaintea lui Dumnezeu in Gradina: "Tata, daca este cu putinta, departeaza dela Mine paharul acesta! Totus nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu.” Matei 26:39



Noi musulmanii credem in multe, multe miracole ale lui Isus, dar suntem refractari
/fara tragere de inima sa credem ca acesta se complacea in ventriloquism. (arta vorbirii, sau a scoate sunete intr-o asa maniera ca vocea sa para ca vine din cu totul alta parte decat vorbitorul, ca de ex: Charlie McCarthy si papusa sa.) Din nou si din nou, in timpul procesului si a chinului, Isus a deschis gura cu un efect impresionant, asat “dupa Scripturi”. Dar pentru acei care refuza sa vada sau sa auda, noi putem doar cauta consolare in cuvintele Invatatorului:


“De aceea le vorbesc in pilde, pentruca ei, macar ca vad, nu vad, si macar ca aud, nu aud, nici nu inteleg.”
(Sfanta Biblie) Matei 13:13



SANTAJUL

In cazul care se disputa,Pilat l-a gasit pe Isus – NEVINOVAT! Inamicii sai nemilosi, l-au santajat pe Pilat spunand:


“...Daca dai drumul omului acestuia, nu esti prieten cu Cezarul. Oricine se face pe sine Imparat, este impotriva cezarului.”
(Sfanta Biblie) Ioan 19:12


In timp ce procesul era in desfasurare, sotia lui Pilat ii trimite un mesaj:


“…Sa n-ai nimic de a face cu neprihanitul acesta; caci azi am suferit mult in vis din pricina lui.”
(Sfanta Biblie) Matei 27:19


Daca un incapatanat ca Pilat ar fi condamnat un nevinovat, nelaind in considerare pledoariile bazate pe viziunile supranaturale ale dragei sale sotii, acesta nu ar fi putut tine piept presiunilor Evreilor. El a fost fortat sa dea curs plangerilor Evreilor: “Crucifica-l, crucifica-l!”


“...Eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia. Treaba voastra!”
(Sfanta Biblie) Matei27:24

Dar esti culpabil pentru aceasta crima nejusta. Si a ordonat ca Isus sa fie crucificat.


METODE DE CRUCIFICARE

ORIGINILE CRUCIFICARII

Crucificarea a fost o metoda de eliminare a prizonierilor politici, a criminalilor si a rebelilor. Cu mult inaintea nasterii lui Isus, Fenicienii au experimentat diverse metode de eliminare pentru cei cu comportare anti-sociala. Ei au incercat spanzurarea, trasul in teapa, zdrobirea intre pietre, innecarea, dar toate acestea erau prea rapizi in efectul lor; vinovatii/inculpatii mureau prea repede pentru delectarea publicului. Asa ca au inventat crucificarea, un sistem care producea o moarte I-N- T-A-R-Z-I-A-T-A.

Olgun spunea...

DOUA METODE DE CRUCIFICARE

Romanii au imprumutat si au perfectionat sistemul. Ei au dezvoltat o crucificare
pentru o eliminare prin moarte rapida si un altul printr-o moarte lenta.


Maestrii Crestini (artistii ca Michaelangelo, Rembrandt, Leonardo Da Vinci) sunt confuzi in picturile lor in ceea ce priveste inspaimantatoarea scena. Ei au portretizat pe cei doi talhari care erau simultan crucificati cu Isus, colegii sai de “rastignire” unul la dreapta si unul la stanga lui, supusi metodei RAPIDE, in timp ce Isus a fost pictat drept fiind supus metodei L-E-N-T-E.



Marcu 15:27 “Impreuna cu El au rastignit doi tilhari, unul la dreapta si altul la stinga Lui” - in original “lestes” tradus cu “hoti” sau “talhari”este actual un termen injositor pentru “Fanaticul Religios”. Acesti colegi de rastignire ai lui Isus nu erau talhari de rand sau escroci. Ei erau teroristii acelor zile, eroii acelei natiuni.


Romanii niciodata nu combinau cele doua metode. Ei nu erau niciodata confuzi, ca si artistii Crestinii in ceea ce priveste cele doua metode. Vechii Maestri au pictat cruci hibride cu elemente din metoda “rapida” asociate cu elemente din metoda “lenta” atunci cand i-au pictat corpul lui Isus sustinut pe Cruce.

Cu Sadile (engl) sau fara sadile tintit in cuie sau cu bratele legate de cruce sau cu platforme pentru suportul picioarelor sau batute in cuie.


Sadile = Evident un suport sau un “corn” care era fixat in mijlocul partii verticale care este proiectata printre picioarele victimei cu scopul de a suporta greutatea corpului, dar din motive estetice, preotii Crestini au eliminat acel “corn” de pe cruce. Vezi imaginea alaturata.




“UN NEADEVAR EVANGHELIC”

Contrar banalele crezuri, Isus nu a fost fixat/batut in cuie ci legat ca si ceilalti doi.
In lumina cunostiintelor de care dispunem, noi trebuie sa privim la “Toma necredinciosul” ca un episod flagrant al “fabricatiilor Evanghelice”, similara cu povestea femeii prinsa in actul adulterului. Vezi alaturi reproducerea din Biblie si notati ca Cap. Ioan cap 8 incepe cu versetul 12. Poti sa-ti imaginezi orice capitol dintr-o carte Religioasa incepand cu versetul 12 ca primul verset? Versetele de la 1 la 11 sunt expulzate ca o productie a celor inalte 32 de eminente. Invatati Crestini sprijiniti de cele 50 de episcopii colaboratoare in “Ultima Versiune a Bibliei” – V. R. S. ; publicata pentru prima data in 1952. Cei care au tradus au avut pretentia ca au avut acces la “Cele Mai Vechi Manuscrise” din care au invatat ca povestea adulterului este o fabricatie. Vezi “It is the Bible God’s Word?” vezi pentru informatii suplimentare despre V.R.S.

Olgun spunea...

GRABA LOR, O BINECUVANTARE DEGHIZATA

Evreii erau intr-o extrema graba sa-l dea jos pe Isus. Va aduceti aminte noaptea
procesului? Dis-de-dimineata, l-au tarat la Pilat. De la Pilat la Herod. De la Herod inapoi la Pilat. Dupa cum ar spune un American zgomotos (un alt “born-again”) au fost “SASE” procese de-a lungul celor douasprezece ore. In agitatia din prejma Sarbatorii de Paste, se pare –din povestile Evanghelice - cum ca oameni de valoare nu aveau altceva de facut decat a-si invarti de pomana degetele in asteptarea unui
intervievarii lui Isus. Exact cum se intampla la o intrrupere de film. Mai repede! Mai repede! Mai repede!


Dupa scrierile Evanghelice, Evreii si Romanii au aranjat sa-l aiba pe Isus pe Cruce dupa 6 ore, asta este pe la 12 amiaza; si dupa 9 ore, asta este in jurul orei 3 dupa- amiaza el si-a dat sufletul - a murit (?).


“Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: ,,Eli, Eli, Lama Sabactani" adica: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?”
(Sfanta Biblie) Marei 27:46


Ciudati oameni acesti Evrei! Pe cat arau de grabiti sa-l puna pe Isus pe cruce, tot atat de repede au reusit sa-l dea jos. Va puteti imagina de ce? Din cauza scrupulelor lor in ceea ce priveste Sabat-ul! Ei au fost avertizati in cea de-a “Cincea Carte a lui Moise.”


“trupul lui mort sa nu stea noaptea pe lemn; ci sa-l ingropi in aceeas zi, caci cel spinzurat este blestemat inaintea lui Dumnezeu, si sa nu spurci tara pe care ti-o da de mostenire Domnul, Dumnezeul tau.”
(Sfanta Biblie) Deuterom 21:23


Pentru a multumi scrupulele Evreilor (sau din oricare alt motiv) daca era necesar sa grabeasca moartea pe cruce, executorii recurgeau la “cruri-fragium”, ca un club al ororii in care picioarele erau rupte. Victima se sfarsea prin sufocare cu orele. Aceasta era cea mai rapida metoda.


CAILE LUI DUMNEZEU NU SUNT SI CAILE NOASTRE

Au primit rugaciunile lui Isus raspuns? El a plans catre tatal iubitor din ceruri
pentru ajutor, cu lacrimi fierbinti:


“A ajuns intr'un chin ca de moarte, si a inceput sa Se roage si mai fierbinte; si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de singe, cari cadeau pe pamint.” (Sfanta Biblie) Luca 22:44


Ce putem sa asteptam de la o asemenea sincera/profunda rugaciune si imploarare? Unul dintre cei patru frati ai lui Isus ne reaminteste ca:
“Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.” (Sfanta Biblie) Iacov
5:16


Crestinii acorda frati si surori lui Isus, in urma unei casnicii a mariei cu Iosef
Tamplarul.

“Oare nu este El fiul timplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda, nu sint ei fratii Lui? Si surorile Lui nu sint toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?”
(Sfanta Biblie) Matei 13:55-56


"The effectual fervent prayer of a righteous man availeth much."
(BIBLE) James 5:16


Asemenea rugaminti fierbinti! Lamentari pana la sange! Asemenea suferinta si plansete in hohote! O observatie cinica care l-ar aduce jos chiar si pe Dumnezeu de pe Tronul Sau. (Dumnezeu Atotputernic nu coboara sau urca; El este Omniprezent; predomina peste tot; este prezent oriunde!



DUMNEZEU A ACCEPTAT RUGACIUNILE LUI ISUS

Olgun spunea...

DUMNEZEU A ACCEPTAT RUGACIUNILE LUI ISUS

Paul confirma ca invocarile lui Isus nu ajuns la urechi surde:

“El este Acela care, in zilele vietii Sale pamintesti, aducind rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca dela moarte, si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui.”
(Sfanta Biblie) Evrei 5:7


Ce inseamna: “Dumnezeu i-a ascultat” rugaciunile sale! Inseamna ca Dumnezeu i-a acceptat rugaciunile sale. Dumnezeu Atotputernicul nu este surd niciodata. El aude tot. El aude (accepta) rugaciunile sale in acelasi mod cum a ascultat rugaciunile tatalui Avraam. Acesta la batranete as-a rugat pentru un baiat, si iata ca Ismail s-a nascut. Cuvintele lui Avraam au devenit carne. Ismail insemnand in Ebraica, dpdv literar, “DUMNEZEU AUDE”. Zacharia de asemena, la batranete, s-a rugat pentru un fiu, si Dumnezeu i-a acceptat rugaciunile sale, si Ioan Botezatorul a fost nascut. Acum Isus s-a rugat pentru ajutor, si Dumnezeu i-a auzit (acceptat) rugaciunile:


“Atunci I s-a aratat un inger din cer, ca sa-L intareasca.” Sfanta Biblie Luca 22:43



Intarindu-i credinta, in speranta ca Dumnezeu il va salva. Iata ceea ce de fapt ceea ce astepta ca Dumnezeu sa faca pentru el. Cand si cum ramane la voia lui Dumnezeu. Caile Lui nu sunt si caile noastre. Numarati binecuvantarile pana acum:


a) O asigurare venita din Paradis.

b) Pilat il gaseste nevinovat!

c) Sotia lui Pilat are un vis in care i se spune ca Isus nu trebuie ranit cu nimic.

d) Picioarele nu-i sunt rupte!

e) A fost o mare graba de a-l da jos de pe cruce.



LA CE FOLOS - "OASELE"…

Punctul d) de mai sus: “nu I-au zdrobit picioarele” ni se spune ca a realizat/indeplinit o profetie:

“Toate oasele i le pazeste, ca niciunul din ele sa nu i se sfarime.” (Sfanta Biblie) Psalmi 34:20
…..


Daca oasele unei victime erau protejate de a fi ranite, atunci ele ar putea fi de folos doar daca persoana era VIE! Pentru o persoana deja moarta, oase intacte nu insemnau nimic. Oricum ar fi fost ele taiate ei in bucati, sau ar fi fost zdrobite in faramite, nu ar fi fost nici o diferenta pentru un corp reinviat, pentru un spirit sau o fantoma. Dar pentru o persoana care scapa vie de pe cruce (ca si colegii lui Isus), ruperea picioarelor face toata diferenta intre viata si moarte. Paganii de Romani nu erau la marginea Iadului ca sa indeplineasca aceasta profetie. Motivele lor erau acelea ca


“AU VAZUT ca murise, nu I-au zdrobit fluierile picioarelor;” (Sfanta Biblie) Ioan 19:33

Olgun spunea...

“AU VAZUT ca murise, nu I-au zdrobit fluierile picioarelor;” (Sfanta Biblie) Ioan 19:33

“Au vazut” este un cuvant foarte simplu. Putem sa ne intrebam de acum, ce au vazut? Poate ca s-a indeplinit profetia lui Christos “veti privi cu ochii vostri, si nu veti vedea.” Matei 13:14 Cand Ioan a spus ca soldatii “au vazut” el se referea ca ei au presupus. Pentru ca nici un mijloc modern a fost folosit sa confirme moartea; si nici careva a atins corpul sau i-a luat pulsul inainte de a trage concluzia ca era "deja mort”. Eu vad in cuvantul “au vazut” un alt pas din planul lui Dumnezeu de salvare.



WEEKEND WORD


Acest om nu a fost CRUCIFICAT asa cum ziarele declara ci a fost CRUCIFICTAT!

Dl. Pieter van Der Berg este dat jos de pe cruce de 20 de minute. Dl. Van Der Berg, un barman din Newcastle, a permis sa fie tintuit pe cruce saptamana trecuta pentru a demonstra "ca omul este stapanul corpului sau".


"REINVIERI” ZILNICE. MAI CIUDAT DECAT O FICTIUNE

Cu toate avantajele descoperirilor din lumea Medicala de cand Christos, cu toate
instrumentele moderne sute de oameni sunt certificati drept “morti”, zilnic in toata lumea. In timp ce ma ocupam de scrierea acestei carti, atentia mi-a fost atrasa de
posibila crima a lui Barnabas care a fost carat la morga dupa ce a fost declarat
"mort". Si asta nu de catre ne-experimentatii soldati Romani, ci de catre un colectiv cu inalta calificare in domenil Medical. Stirile sunt reproduse in continuare, asa cum au aparut, socand noul inceput de’84! Un alt lucru izbitor, de genul “CEREDE SAU NU CREDE!" este reprodus de asemenea la sfarsitul acestei carti, cu sugestia ca unul din tinerii jurnalisti sa tina un ochi deschis pentru oamenii care au revenit din ”moarte” si sa scrie o antologie care ar putea deveni best-seller. Iata o lista de inceput: Ce veti spune?


RESUSCITAT SAU REINVIAT?

1.O FETITA “MOARTA” NE POVESTESTE CUM A REVENIT LA VIATA
(dupa 4 zile) –Daily News 15/11/55

2.UN OM MORT PENTRU DOUA ORE: ESTE INCA IN VIATA – Miracolul uimeste doctorii – Sunday Tribune 27/3/60

3. A MURIT PENTRU DOUA MINUTE – inima barbatului s-a oprit dar el inca a ramas in viata – Sunday Express 23/7/61

4. EL NU A STIUT CA A MURIT PENTRU 90 DE SECUNDE – Cape Argus 16/3/61

5. DR. HITGE S-A REINTORS DINTRE CEI MORTI – Cape Argus 4/5/61

6. COFFIN S-A MISCAT - Un tanar a scapat ca prin urechile acului sa nu fie ingropat de viu – Sunday Tribune 25/7/65

7. REVENIRE DIN MORTI – Dupa ce a fost declarat mort pentru 2 zile – Post 25/7/75

8. Doctorul a scris un certificat de moarte – "Daily News" 25/3/65

9. CLINIC, ERA MORT – Toddler este viu dupa o lupta cu moartea - Natal Mercury 5/122/82

10. A FOST EL MORT SAU VIU? Dilema intr-un caz de transplant – Sunday Tribune 17/7/83

11. ZGUDUTOR SI EMOTIONANT - Declarat dpdv clinic mort “din cauza la prea mult lichior de Craciun” – Daily News 3/1/84

Olgun spunea...

SIMPATIE PENTRU ISUS

Dumnezeu lucreaza intr-un mod misterios. El a inspirat soldatii sa creada ca victima este “deja moarta” ca nu cumva sa-i rupa picioarele, dar in acelasi timp, ii inspira pe altii sa-l strapunga in partea laterale, cu o sulita……..


“…ci unul din ostasi I-a strapuns coasta cu o sulita; si INDATA a iesit din ea singe si apa.”
(Sfanta Biblie) Ioan 19:34


Este o binecuvantare din partea lui Dumnezeu ca atunci cand organismul uman nu mai poate indura durere in agonie, survine inconstienta. Dar imobilitatea, oboseala si pozitia ne-naturala pe cruce a incetinit circulatia sanguina. Vezi la sfarsitul acestei carti pentru reproducerea ilustrata din “A Campus Crusade”, publicatie in care un “re-nascut” dupa 1000 de ore de studiu al cruci-FICTIUNII este inspirat sa deseneze o caricatura a lui Isus.

Strapungerea a venit ca o salvare. Prin “pierderea de sange” circulatia si-ar fi putut regasi ritmul. Suntem asigurati de catre enciclopedia Biblica, sub articolul “crucea” coloana 960 ca “Isus era viu cand sulita l-a strapuns”. Aceasta este confirmata si de declaratiile lui Ioan precum ca scurgerea de “sange si apa” a fost instantanee. Cu
proprile sale cuvinte el spune: “INDATA” –imediat, instantaneu, ceea ce a fost un semn sigur ca Isus a fost VIU!


Dar de ce “Apa si Sange”? Dr. W.B.Primrose, un Anestezist cu experienta de la Serviciile Regale de Asistenta, isi da opinia sa ca expet: in “Thinkers Digest”, Londra Winter issue 1949, el spune ca “APA A FOST UN REZULTAT AL STAZEI …………../ Acesta poate fi un caz extrem, dar asa a fost si transpiratia sa, ca “picaturi mari de sange care cadeau pe pamant’, atunci cand Isus a fost in agonie in Gradina Gethsemane. Autoritatile medicale confirma mai tarziu fenomenul...



EVANGHELISTII NU SE INTELEG

Autorii Evangheliilor, nu sunt in cu totul de acord asupra timpului cand Isus a fost
ridicat pe cruce. Dar Ioan spune ca Isus (alaihi sallam) era inaintea lui Pilate in praeto-rium la 12 amiaza:


“Era ziua Pregatirii Pastelor, cam pela ceasul al saselea.(dupa timpul Evreilor)
Pilat a zis Iudeilor: "Iata Imparatul vostru!” (Sfanta Biblie) Ioan 19:14


Si dupa multa harmalaie a fost trimis pentru a fi rastignit. Imaginati-va gloata turbulenta, crucea grea pe care Isus insusi trebuia sa o care. Lungul urcus catre Gol’gotha, nu s-ar fi putut face niciodata in cateva minute; obositorul urcus ar fi trebuit sa fi luat ceva timp. In filmele TV, ei pot face asta in doar 30 secunde! Dar noi stim cu totii in timpul real toate nu s-au petrecut asa rapid. Autorul Evangheliei lui Ioan a dat gres in ceea ce priveste incercarea sa de a stabili timpul in care Isus “si-a dat duhul” Ioan 19:30 dar in final se pare ca au cazut de acord asupra timpului de “noua ore”, ceea ce inseamna 3 p.m.


Dean Farrar, in “Viata lui Isus” scrie la pg. 421 ca “ISUS FUSESE PE CRUCE DOAR PENTRU TREI ORE – CAND A FOST DAT JOS”


PONTIUS PILAT SE MINUNEAZA

Olgun spunea...

PONTIUS PILAT SE MINUNEAZA

Ni se spune in Evanghelie, in diversi termeni, ca intre ora “sase” si “noua”, a fost o ECLIPSA un CUTREMUR DE PAMANT si FULGERE! – Fara nici un scop? Nu!, ca sa disperseze gloata sadica care savurau un safrsit de saptamana Roman; pentru a face posibila binecuvantarea Sa – salvarea lui Isus de catre discipolii “secreti”. Iosef din Arimathe’a, impreuna cu un sutas Roman plin de conpatimire, care a declarat: “Cu adevarat omul acestaera fiul lui Dumnezeu!” Marcu 15:39, s-au dus la Pilat sa ceara corpul lui Isus.


“Pilat s-a mirat ca murise asa de curind; a chemat pe sutas, si l-a intrebat daca a murit de mult.”
(Sfanta Biblie) Marcu 15:44


Care a fost motivul pentru care Pilat a fost uluit? De ce s-a mirat? El stia din experienta ca in mod normal nici un om nu moare in decurs de trei ore pe cruce, doar daca era supus “zdrobirii”, cea ce nu era cazul lui Isus spre deosebire de colegii sai de rastignire, care au primit tratamentul pentru ca erau deja IN VIATA!



MOTIVE DE UIMIRE

Este normal daca un om este supus unui tir de focuri, tragandu-se in plin corpul
sau, si moare, nu ar fi nici o “minune”. Daca o persoana este luata la spanzuratoare si este spanzurat, daca moare nu ar fi nimic de “mirare”. Dar daca ei supravietuiesc, noi asteptandu-ne ca ei sa moara, atunci este chiar o MINUNE. In mod contrar, Pilat se astepta ca Isus sa fie VIU pe cruce, si nu mort asa cum i se spusese, de unde si uimirea sa naturala. Nu avea nici un motiv special sa verifice daca Isus era intr-adevar viu sau mort. Daca era Viu - si ce daca? Nu l-a gasit el pe Isus nevinovat de acuzatiile care i le adiceau impotriva lui Evreii? Nu l-a avertzat sotia sa ca nu cumva nici un rana sa nu i se faca "omului acesta”? Nu a fost el santajat astfel incat a cazut prada acuzatiilor Evreilor? Asa ca daca Isus era viu - Noroc Bun pentru el. Pilat i-a garantat permisiunea lui Iosef sa aiba corpul.



Asa numitii discipoli ai lui Isus, pe care-i numea “Iata mama Mea si fratii Mei!” Matei 12:49 (preferandu-i in favoarea mamei sale naturale si a fratilor sau surorilor) nu erau de gasit atunci cand era cel mai mult nevoie de ei. Discipolii sai "secreti" Iosef din Arimathe’a si Nicodemus………..Si erau singurele persoane care au carat corpul lui Isus, cu Maria Magdalena si alte Marii, ca singurii spectaori. “Maria Magdalina si Maria, mama lui Iose, se uitau unde-L puneau” Marcu 15:57


Pentru a satisface scrupulele religioase ale Evreilor - baia ce se face mortului,
ungerea si infasurarea - au luat cu siguranta mai mult de doua ore. Daca ar fi fost un singur semn de viata in corpul neputincios, nici unul nu ar fi fost atat de prost sa
strige: ESTE VIU! ESTE VIU! Ei stiau ca ar fi insemnat ca Evreii sa fie de doua
ori mai siguri ca nu a murit.

Olgun spunea...

DE CE GHILIMELE "…"?


EVREII BANUITORI SI NELINISTITI

Noi nu trebuie sa credem ca Isus a fost ingropat la 6 picioare sub pamant. Cavoul
era o camera mare, aerisita si nu un mormant. Jim Bishop (una din autoritatile Crestine) in cartea sa "Ziua in care a murit Christos" ne da dimensiunile de 5 picioare latime cu 7 picioare inaltime pe 15 picioare profunzime, cu un pervaz sau mai multe inauntru, cu care orice "pondokkie" cu locuinta sa saracacioasa ar fi fost fericit sa o aiba ca drept locuinta. Evreii erau banuitori. Totul era foarte "suspicios".

a) Cavoul cu intrarea atat de comoda.

b) Mana de ajutor a dicipolilor "secreti"

c) Colegii de crucifiere erau inca in viata.

d) Picioarele nu i-au fost rupte, pe cand ale "colegilor" sai au fost!

e) Rapida si usoara permisiune garantata de catre Pilat de a obtine corpul lui
Isus.


Pentru aceste dar si pentru multe alte motive, Evreii au fost suspiciosi. Ei si-au dat seama ca au fost inselati. Isus era VIU! (?) Asa ca au fugit la Pilat. Dar au pierdut
trenul inca o data! Era cu 24 de ore prea tarziu!



GRESELILE EVREILOR

"A doua zi care vine dupa ziua Pregatirii, preotii cei mai de seama si fariseii, s- au dus impreuna la Pilat si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul Acela, pe cand era inca in viata, a zis: <> Da porunca dar ca mormantul sa fie pazit bine pana a treia zi, ca nu cumva sa vina ucenicii Lui noaptea sa-I fure trupul, si sa spuna norodului:

"A inviat din morti!" Atunci inselaciunea aceasta DIN URMA ar fi mai rea decat cea DINTAI." (Sfanta Biblie) Matei 27:62-64



Evreii vorbeau de "CEA DINTAI" si de "ACEASTA DIN URMA", nerealizand ca in graba lor nervoasa, ei au facut o alta greseala. Ei au mers la Pilat de abia A DOUA zi. Ei vroiau sa inchida o usa durabila in spatele acestei probleme, si sa puna zavorul. Pilat nu era interesat in complotuile lor copilaresti.Vazuse destule de la ei. Asa ca le-a spus:


"…Pilat le-a zis: "Aveti o straja; duceti-va de paziti cum puteti." (Sfanta Biblie) Matei 27:65


El nu avea sa mearga dupa capriciile lor. Avea destule motive sa-i urasca.


De la cuvantul "paznic" din Versiunea Regelui King, si de la "garda" din Versiunea Romano-Catolica, cei 32 de invatati Crestini ce au alcatuit VRS au interpolat cuvintele "de soldati" dupa cuvantul "GARDA" devenind astfel GARDA DE SOLDATI. Ingeniozitatea Crestina este fara limite! Asa cum a fost discutat anterior, revizorii acum au re-revizuit VRS si au re-inserat picantele versete despre femeia "prinsa in fapt" inca o data in Versiunea lor 1971.



NEBUNIA //MANIA ACESTOR ADEPTI AI DIVERSELOR CULTE

Ceea ce au facut sau nu Evreii dupa replica categorica a lui Pilat este neinsemnat/fara rost. Deja ei pierdusera o zi! Dar adeptii diverselor culte Crestine se agata si de un pai, transformand "paznicii" templului in soldati, transformand apoi "soldatii" in soldati "Romani". Apoi umplu paginile expunandu-ne eficienta masinii de razboi Romane, care niciodata nu poate fi prins atipind sau cascand in garda! Se trage totusi cumplita concluzie care sta la panda parca asteaptand. Ii fac toate acestea impecabili pe soldatii Romani, ireprosabili (?).

Cu timpul un cititor neprecaut isi croieste drum din greu printre generoasele detalii irelevante, si este gata sa inghita fiecare momeala, sfarsitul fiind tragic. Este o inselaciune pe care ei au dezvoltat-o ca pe o arta!

Olgun spunea...

Care a fost PRIMA “greseala” pe care Evreii au facut-o atunci cand au incercat sa-l elimine pe Isus? Prima a fost aceea ca ei au permis ca Isus sa fie dat jos de pe cruce fara sa-i fie rupte picioarele, sub falsa presupunere ca el era mort. ULTIMA este aceea ca au permis discipolilor "secreti" ai lui Isus sa-i acorde ajutor ranitului; plus NU au sigilat mormantul. Dar in acelasi timp, ei au facut o alta greseala prin abordarea lui Pilat "A DOUA ZI" ceea ce era PREA TARZIU! Dumnezeu lucreaza intr-un mod misterios. Caile Lui nu sunt si caile nostre. El spune:




“Si ei au viclenit, dar Allah a facut ca planurilelor sa nu izbuteasca, fiindca Allah este cel mai bun dintre planuitori!”

[Traducerea sensurilor, Sfantul Qur’an Surah Al-'IMRAN 3:54]



DUMINICA DIMINEATA

Era duminica dimineata, PRIMA zi a saptamanii, dupa calculele Evreilor; cu
Sambata drept Sabbath ca fiind a saptea zi, cand Maria Magdalena singura s-a dus in vizita la mormantul lui Isus.


"In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era Inca Intuneric, si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.” Ioan 20:1


“Isus, dupa ce a inviat in dimineata zilei dintai a saptamanii, S-a aratat mai intai Mariei Magdalena” Marcu 16:9

Se pune intrebarea: "De ce s-a dus ea acolo?" "SA UNGA TRUPUL LUI ISUS"
ne spune Marcu 16:1

Cuvantul in Evraica este "masaha" care inseamna a spala, a masa, , a unge (Vezi "WHO MOVED THE STONE". ) A doua intrebare este: "Evreii maseaza un corp mort dupa trei zile?" Raspunsul este "NU!" "Crestinii maseaza un corp mort dupe trei zile?" Raspunsul este iarasi "NU!" "Musulmanii (care sunt mai aproape de ceremonialul Evreiesc de inmormantare) maseaza un corp mort dupa trei zile?" Raspunsul este iarasi "NU!"Atunci de ce o evraica vrea sa maseze un corp aflat in putrezire de trei zile? Noi stim ca dupa trei ore rigor mortis apare localizat in partile decline ale corpului dupa moarte. In decursul celor trei zile, coprul incepe sa putrezeasca din acele partii descopunandu-se. Daca cineva incerca sa maseze un asemenea corp in putrezire, se va desface/descompune in bucati. Are vreun rost masajul? NU!



Totusi ar fi avut sens daca ea era in cautarea unui individ VIU. Vedeti, ea era singura persoana de pe langa Iosef Arimathe’anul si Nicodemus care i-au facut ritualul final corpului lui Isus. Daca a vazut vreun semn de viata in corpul amortit al lui Isus atunci cand a fost dat jos de pe cruce, in nici un caz nu ar fi avut de gand sa strige in gura mare, "EL ESTE VIU!" Ea se intoarce dupa doua nopti si o zi cand a trecut Sabbath-ul Evreiesc, sa aiba grija de Isus.

Olgun spunea...

PIATRA DATA LA O PARTE – BUCATILE DE PANZA ERAU ADUNATE LAOLALTA

Ea a fost de-a dreptul surprinsa sa afle ca cineva deja mutase piatra de la intrare, si
iscodind in cavou, vede ca bucatile de panza erau adunate gramada inauntru. Mai mute intrebari apar. "De ce a fost data la o parte piatra?" Pentru ca un corp reinviat, unul care a cunoscut moartea, nu ar fi avut nevoie ca piatra sa-i fie data la o parte, si nici nu ar fi avut nevoie ca acesta sa fie desfasurat din panza care-l infasura. Pentru ca un corp spiritualizat: "PERETI DIN STANCA NU FAC O INCHISOARE, SI NICI BARELE DIN FIER NU FAC O CUSCA."

Indepartarea pietrei si desfasurarea panzei nu ar fi fost necesare decat pentru un corp fizic resuscitat, nu pentru un reinviat! Vezi "Inviere sau Resuscitare?" Cavoul gol era exact contariul la ceea ce se astepatse! Asa ca isterica femeie (Isus a trebuit sa scoata "sapte draci" din ea Marcu 16:9 "…Mariei Magdalena, din care scosese sapte draci.")s-a prabusit suspinand. Isus in tot acest timp o privea din vecinatate - nu din Rai, ci de pe pamant.


Acest cavou era propietatea personala a lui Iosef din Arimathe'a (un Evreu foarte bogat si influentabil), care-si permitea sa cioplesca o camera intr-o stanca - dimensiunile au fost date mai inainte. In jurul acestei camere era o gradina cu legume. Va rog sa nu incercati sa-mi spuneti ca acest Evreu era atat de generos incat a plantat legume la 5 mile in afara orasului pentru caprele si oile care pasteau pe acolo. Sigur ca avea construit o locuinta pentru muncitorii necalificati, pentru gradinari, si propria sa locuinta pentru el si familia sa sa se relaxeze in timpul weekend-ului.



UN BANC REALIST

Isus este aici! El priveste la aceasta femeie. El stie cine este ea, si el stie de ce este
ea aici. El se apropie de ea din spate, si o gaseste plangand. Asa ca o intreaba:
"Femeie", i-a zis Isus, "de ce plangi? Pe cine cauti?" (Sfanta Biblie) Ioan 20:15


Inainte de a vedea raspunsul ei, permiteti-mi sa intreb: "De ce a pus el o asemenea intrebare prosteasca? Nu stia adevaratele motive? Bineinteles ca da! Totusi de ce aceasta intrebare prosteasca?"


Raspunsul este ca in realitate nu sunt deloc intrebari prostesti, asa cum apar a fi. El stie ca aceasta femeie il cauta, si este dezamagita ca nu l-a gasit, de aceea plange. Dar el stie deasemenea ca din cauza bunei deghizari ea nu va fi in stare sa-l recunoasca. Asa ca metaforic vorbind el "o ia peste picior". In descrierea incidentului cu maria Magdalena, Ioan spune: "Ea a crezut ca este gradinarul,…"
Ioan 20:15


Acum, de ce a crezut ea ca era gradinarul? Arata persoanele reinviate ca un "gradinar"? NU! Atunci de ce ea a crezut ca era gradinarul? Pentru ca era deghizat ca un GRADINAR! De ce era el deghizat ca un gradinar? Pentru ca-i era frica de Evrei! De ce ii era frica de Evrei? Pentru ca nu a murit, nu a cunoscut moartea! Daca ar fi murit, si daca ar fi cunoscut moartea, atunci nu i-ar fi fost frica nicicum. De ce nu? Pentru ca corpurile reinviate nu pot muri de doua ori! Cine spune asta? Biblia spune asta. Unde? In cartea Evrei 9:27 "Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata."

Olgun spunea...

REINTORS DINTRE MORTI

Dar cum ramane cu miile de oameni care au revenit din "morti"? Cititm despre ei
zilnic in ziarele noastre. Aceste persoane care au fost certificate drept moarte, de catre oameni cu pregatire medicala, si care surprinzator au revenit la viata, nu erau cu adevarat MORTI, in adevaratul sens al MORTII SI REINVIERII.


Doctorii nostri au facut si vor face greseli; nu poate fi evitat. Dar va rog sa notati cuvantul "MORT" de la pagina 63 si la pagina 22 cuvantul "Cadavru" iar la pagina 85 "Crucificare". Toate aceste cuvinte sunt intre ghilimele. Un reporter sincer si atent ne spune de fiecare data foarte subtil ca "MORTUL" nu era intr-adevar mort. Ca de fapt "CADAVRUL" nu era un cadavru adevarat, si ca "CRUCIFICAREA" nu era o crucificare reala ci o adevarata cruci-fictiune! Ei au fost ASA-ZISI morti, ASA-ZISE cadavre, ASA-ZISI crucificati, etc. Dar din punctul de vedere al circulatiei ziarelor, cuvantul "ASA-ZIS" ar fi redus foarte mult din senzational, scazand din valoarea stirii, reducand astfel vanzarea. La urma urmelor, afacerile sunt afaceri! De aceea ghilimelele "…" In realitate, nici un om nu moare de doua ori. Nu conteaza cate acte de deces sunt eliberate.



DRAMA CONTINUA

Maria crede ca deghizatul Isus este un gradinar, spunandu-i: "…Domnule, daca L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, si ma voi duce sa-L iau". ( Sfanta Biblie) Ioan 20:15

Ea nu cauta un corp, ea cauta o persoana VIE; ea vrea sa stie "unde L-ai pus" (cu scopul de a se odihni, a se recupera, a se relaxa) si NU "unde l-ai INGROPAT"? pentru ca: "ma voi duce sa-L iau"
( Sfanta Biblie) Ioan 20:15


Sa-l ia unde? Ce vroia ea cu un mort (?), cu un corp in descompunere? Nu putea decat sa-l ingroape. Cine va sapa mormantul? Caratul unui corp este o ceva pentru o Super-femeie Americana, si cu totul altceva pentru aceasta plapanda Evreica, care ar fi trebuit sa care un corp de cel putin o suta saizeci de pounds. La aceasta greutate, se adauga inca 100 de pounds de medicamnete dupa cele spuse de Ioan 19:39 ceea ce ar fi facut pe putin o greutate neta de 260 de pounds. “Nicodim, care la Inceput se dusese la Isus noaptea, a venit si el, si a adus o amestecatura de aproape o suta de litri de smirna si de aloe.” Caratul ar mai fi fost ceva, dar inmomantarea? Nu ar fi putut decat sa-l arunce intr-o groapa!
Ar fi avut vreun sens?


Jocul lui Isus cu femeia a mers prea departe. Femeia nu era inca in stare sa vada in spatele deghizarii, iar Isus care-i radea in nas, nu se mai putea abtine. El a scapat: "M-A-R-I-A!" Un singur cuvant, "Maria!" a facut ceea ce tot schimbul de cuvinte a esuat a face. I-a dat posibilitatea Mariei sa-l recunoasca pe Inavtatorul ei. Fiecare are are un mod particular de a chema pe cel care-i este aproape sau ii este drag. A fost nu simpla rostire a cuvantului "Maria!" ci a fost intonatia care a facut-o sa raspunda: "Rabuni! Adica: Invatatorule!” Nebuna de bucurie, arucandu-se inainte pentru a-si imbratisa Invatatorul, ca semn de adoratie. Isus ii raspunde:


"Nu ma tine!" ( Sfanta Biblie) Ioan 20:17

Olgun spunea...

INTREBARI PRUDENTE

De ce nu? Este el incarcat cu electricitate, un dinam, astfel daca il atinge s-ar putea
electrocuta? NU! "Nu ma tine!" pentru ca ar fi dureros. Desi pare normal in ceea ce priveste intentiile si hotararile, el totusi a trecut printr chin violent, fizic si
emotional. Ar fi fost cumplit de dureros daca i-ar fi permis ei un contact
entuziasmatic. Isus continua:


"Inca nu M-am suit la Tatal Meu." (Sfanta Biblie) Ioan 20:17

Ea nu este oarba. E poate sa vada ca omul care sta in fata ei. Ce a vrut el sa spuna prin "Inca nu M-am suit la Tatal Meu." - S-A RIDICAT - cand el era JOS chiar aici? El de fapt ii spune ei ca el nu este REINVIAT din MOARTE. In limba Evreilor, pe intelesul Evreilor, el spune"INCA NU SUNT MORT!" - El spune: "SUNT VIU!" "Cand au auzit ei ca este VIU si ca a fost vazut de ea (Maria Magdalena), N-AU CREZUT-O."
(Sfanta Biblie) Marcu 16:11




DISCIPOLII NECREDINCIOSI


CALATORIA LA EMMAUS

Chiar in acea zi, in drum catre Emmaus, Isus se alatura celor doi discipoli,
discutand cu ei vreme de 5 mile fara a fi recunoscuti de catre acestia! Ce mascarada perfecta! Cand au ajuns la destinatie, discipolii l-au convins pe Invatator sa se alature cu ei la masa.


"Pe cand statea la masa cu ei, a luat painea; si, dupa ce a rostit binecuvantarea, a frant-o si le-a dat-o."
(Sfanta Biblie) Luca 24:30


Prin felul in care a rupt painea (insemnand felul in care a binecuvantat-o), "li s-au deschis ochii" Luca 24:31. Au mers de la Ierusalim la Emmaus cu ochii inchisi?


NU! Ni se spune ca discipolii nu l-au recunoscut decat in acel moment. Luca isi continua povestea, spunandu-ne ca atunci cand l-au recunoscut "el s-a facut nevazut dinaintea lor." A facut cumva trucul indian cu franghia? Va rog sa nu fiti ridicoli! Ceea ce insemna ca a plecat; el a iesit de sub privirile lor.



UN SCEPTICISM INCREDIBIL

Plini de entuziasm , cei doi discipoli au urcat in goana in acea camera de sus, in care erau si ceilalti discipoli:

"Acestia s-au dus de au spus lucrul acesta celorlalti (discipoli), dar nici pe ei NU I-AU CREZUT."
(Sfanta Biblie) Marcu 16:13


Ce se intampla cu acesti discipoli ai lui Isus? De ce sunt sovaitori in a crede? In ce consta dificultatea? Ce-i asa greu? Problema este ca sunt confruntati cu dovezile faptului ca Isus este VIU! Nu reinviat (spiritualizat), cu evidentele unui Isus fizic, in carne si oase, ca oricare dintre ei! - Mancand mancare! Deghizat - dar nu intr- un spirit sau sau o fantoma. Aceasta este ceea ce ei nu puteau crede. Daca li s-ar fi spus ca Maria a vazut duhul lui Isus, ar fi crezut. Daca cei doi ar fi spus hotarat ca au vazut o fantoma a lui Isus ei ar fi crezut cu siguranta. Au fost oameni care au vazut spirite intrand in porci ducand 2000 dintre ei la distrugere.


"Si duhurile necurate au iesit si au intrat in porci; si turma s-a repezit de pe rapa in mare; erau aproape doua mii, si s-au inecat in mare."
(Sfanta Biblie) Marcu 5:13

Olgun spunea...

Ei au vazut spirite intrand in copaci, uscandu-l din radacina peste noapte - Marcu
11:20. “Dimineata cand treceau pe langa smochin, ucenicii l-au vazut uscat din radacini.” Au vazut "sapte draci" iesind din Maria Magdalena - Marcu 16:9
Toate acestea erau ceva firesc la varsta lor. Spirite, fantome, diavoli! Ei puteau sa accepte ceea ce era credibil la acea vreme si varsta. Dar un Isus VIU? Un Isus fizic? Unul care a scapat din “legaturile mortii”? - Acte 2:24 Era prea greu pentru "putin credinciosii" de ei. Matei 6:30, Matei 8:26,14:31,16:8, Luca 12:28-



a) Maria Magdalena marturiseste ca Isus este VIU!

b) Discipolii din Emma marturisesc ca este VIU!

c) Ingerii spun ca Isus este VIU! Luca 24:23 "nu I-au gasit trupul, si au venit si au spus ca ar fi vazut si o vedenie de ingeri, care ziceau ca El este viu"

d) Cei doi barbati care s-au aratat, au spus femeilor: "Pentru ce cautati intre
cei morti pe Cel ce este viu?" Luca 24:5 Inseamna ca este VIU!


VIU: Aici ca si in oricare alt loc unde apare acest cuvant “viu” a fost cu succes reprodus din Scripturile Crestine, si nu este nici o interpretare de a mea. Daca aceste versete au fost inspirate de catre Dumnezeu, atunci inseamna ca bietul "Duh Sfant" nu avea cuvantul "REINVIAT" in vocabularul sau!

Cu toate acestea ei nu cred!! Sa vedem deci daca vor crede cuvintele propriul lor Stapan si Invatator in capitolul urmator.



ISUS NU E O FANTOMA


GHICITOAREA ARITMETICA. Cei doi din Emmaus,

“S-au sculat chiar in ceasul acela, s-au intors in Ierusalim, si au gasit pe cei UNSPREZECE si pe cei ce erau cu ei, adunati la un loc” (Sfanta Biblie) Luca 24:33


Care “unsprezece”? Ei i-au gasit “pe cei unsprezece”. S-au inclus cumva si pe ei in numarul care l-au GASIT? Chiar si atunci discipolii prezenti acolo nu puteau fi mai multi de 10 toti la un loc. Pentru in aceasta vizita a lui Isus in camera de sus, Iuda
si Toma erau cu desavarsire absenti. Dar Luca nu a fost un martor ocular al acestei scene. El pur si simplu copie ad literam din Marcu 16:14 care spune”


“S-a aratat celor unsprezece, cind sedeau la masa;” (Sfanta Biblie) Marcu 16:14

Acum ascultati-l pe Pavel, cel de-al treisprezecelea auto-numit apostol al lui Isus. El aspune aceasta dupa trei zile de hibernare. “S-a aratat (Isus) lui Chifa, (care inseamna Simon Petru) apoi celor doisprezece” 1 Corinteni 15:5 Care “doisrezece”?Cuvantul “apoi” folosit aici il exclude pe Petru! Dar daca il adaugati, cu tot norocul, tot nu veti ajunge la “ALESII DOISPREZECE” laolalta sa-l vada pe Isus, pentru ca tradatorul Iuda s-a sinucis spanzurandu-se mult inainte de pretinsa inviere a lui Isus.


“Iuda a aruncat argintii in Templu, si s-a dus de s-a spinzurat”
Matei 27:5

Avem de a face cu o mentalitate ciudata, unde “Unsprezece” nu inseamna UNSPREZECE – Luca 24:33 “Doisprezece” nu ineamna DIOSPREZECE, si “Trei si trei” inseamna DOI SI UNU! Vezi pentru detalii "Care a fost semnul lui Iona?" Isus cu adevarat ar fi de partea noastra:

“Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus.”
(Sfanta Biblie) Faptele Apostolilor 9:5


Pavel sustine ca aceste cuvinte i-au fost rostite chiar de catre Isus, in limba Evraica originala:

Am cazut cu totii la pamint; si eu am auzit un glas, care-mi zicea in limba evreiasca: "Saule, Saule, pentruce Ma prigonesti? Iti este greu sa arunci, cu piciorul inapoi in virful unui tepus.”
(Sfanta Biblie) Faptele Apostolilor 26:14

Olgun spunea...

INTRAREA LUI ISUS

In timp ce cei doi spun scepticei audiente despre intalnirea cu fizicul isus, cu Isus
cel viu (care a mancat mancare cu ei), “A INTRAT ISUS” (cuvintele sunt ale autorului – se specifica) usile fiind incuiate de frica Evreilor. In seara aceleias zile, cea dintii a saptaminii, pe cind usile locului unde erau adunati ucenicii erau incuiate, de frica Iudeilor, a venit Isus, a statut in mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!" Ioan 20:19


Controversat, Crestinul replica: “NU! Consemnarile noastre arata ca pur si simplu Isus “A STAT IN MIJLOCUL LOR; si nicidecum A INTRAT!” Verbul “a venit”, “a venit”, “a venit” contrazice notiunea de simpla aparitie a lui Isus, cum ca s-ar fi materializat dintrun fum subtire.

IOAN 20:19 In seara aceleias zile, cea dintii a saptaminii, pe cind usile locului unde erau adunati ucenicii erau incuiate, de frica Iudeilor, A VENIT Isus, a statut in mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!”

IOAN 20:24 Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cind A VENIT Isus.

IOAN 20:26 Dupa opt zile, ucenicii lui Isus erau iaras in casa; si era si Toma impreuna cu ei. Pe cind erau usile incuiate, A VENIT Isus, a statut in mijloc, si le-a zis: "Pace voua!”


A fost o chestiune de disparitie din Emmaus si o reaparitie in Ierusalim – ca in “Omul
Invizibil”, sau ca in “Trucul Indianului cu Franghia”, sau ca in “Star Trek” (o fantezie stiintifico-fantatica in care oamenii sunt trasportati de pe navele spatiale pe planete si invers). De fapt “vezi” oamenii disparand dintr-un loc si materializandu-se in alt loc. Oamenii care cred ca ceasta este real sunt victimele propiei lor amagiri. Ei au vazut prea multe filme si au vizionat prea multe programe TV.



IEPURELE DE CAMP SI BROASCA TESTOASA

Dar ce i-a luat atata timp lui Isus (pbal) ca sa ajunga in camera de sus? El “a
disparut” dinaintea celor doi, a facut o linie dreapta catre Ierusalilm, si inca Isus nu i-a precedat. El a fost in intarziere. Ne aminteste de una dintre povestile cu broasca testoasa si iepurele.


IOAN 20:19 In seara aceleias zile, cea dintii a saptaminii, pe cind usile locului unde erau adunati ucenicii erau incuiate, de frica Iudeilor, A VENIT Isus, a statut in mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!”

LUCA 24:36 Pe cind vorbeau ei astfel, insus Isus a statut in mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!"

LUCA 1:3 "am gasit si eu cu cale, prea alesule Teofile, dupa ce am facut cercetari cu deamaruntul asupra tuturor acestor lucruri dela obirsia lor, sa ti le scriu in sir unele dupa altele..."



CAMERA SE SUS

Aceasta este o alta problema in discutie; alternativ acasta este descrisa ca si "odaia
pentru oaspeti" si ca "o odaie mare de sus" - Marcu 14:14-15 Unde va intra el, spuneti stapanului casei: "Invatatorul zice: <> Si are sa va arate o odaie mare de sus, asternuta gata; acolo sa pregatiti pentru noi." Nu reprezinta toata rezidenta. Este o parte a unei case mari. Trebuie sa va dovedesc acest lucru? Putea fi doar singura camera de sus? Tinand cont ca in aceasta camera in mod special se gasea o masa destul de mare pentru ca 14 persoane sa poata sta pe 14 scaune greoaie - Isus si cei 12 discipoli realizand "nenorocosul treisprezece", Ioan "acela pe care-l iubea Isus" ca proprietar al casei care “statea culcat la masa pe sinul lui Isus” Ioan 13:23 Faceau paisprezece in total.

Puteti sa va imaginati marimea acestei “odai pentru oaspeti”? – Cu bucatarie, camara, si alte facilitati; iar jos traiau membrii familiei si servitorii. Era ca un mic palat! Isus era familiar cu acesta casa mare. Era i vizita la Ierusalim pentru sabatorirea Pastelor – amintiti-va cum i-a indrumat pe discipolii sai sa gaseasca acest loc?


"Iata, cind veti intra in cetate, va va iesi inainte un om, ducind un ulcior cu apa; mergeti dupa el in casa in care va intra”
(Sfanta Biblie) Luca 22:10

Olgun spunea...

Probabil ca “ODAIA DE OASPETI” a lui Ioan avea i intrare principala prevazuta cu doua usi. Dar ce nevoie era sa le sigilezi de restul casei? Pentru un vizitator, usile din fata erau suficiente pentru nevoile sale – intrare si iesire. Oaspetii Estici nu-si vor baga nasul in coridoarele, mansardele, sau camerele gazdei lor! Ei se multumesc cu usurinta cu orice mica ospitalitate pe care i-o arati. Dra Isus nu era un strain pentru casa. Pentru cei din familia discipolului mult iubit al lui Isus era ca unul dintre ei. El nu avea nevoie sa bata la usile zavorate pentru a-i inspaimanta pe cei adunati. Erau mai multe posibilitati de a intra inauntru. Daca a fost orice presimtirea rea din partea discipolilor in legatura cu aparitia neasteptata a sa in mijlocul lor, atunci el re pede a risipit-o:

Pe cind vorbeau ei astfel, insus Isus a statut in mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!”


Dar bietii sai mielusei au fost inspaimntati!

“ Plini de frica si de spaima, ei credeau ca vad un duh.”
(Sfanta Biblie) Luca 24:36-37


REACTII TOTAL OPUSE ATUNCI CAND L-AU RECUNOSCUT PE ISUS

Va reaminti revarsatul de zori al acelei dimineti, cand Maria Magdalena a fost nebuna de bucurie cand l-a recunoscut pe Isus langa mormant, si a trebuit sa fie oprita ca nu cumva in entuziasmul ei sa-l imbratiseze. Dar acesti zece eroi care-si zornaiau sabiile in fiecare camera erau acum ingroziti in a-l recunoaste pe Invatatorul lor. De ce aceste reactii diferite dintre barbati si femeie? – Barbatii au fost ingroziti - femeii nu i-a fost frica? Motivele sunt ca femeia a fost unul dintre martorii oculari la toate cele ce s-au intamplat in timpul acelui calvar, in timp ce barbatii nu erau nicaieri de gasit. Prin urmare femeia s-a dus la mormant cu intentia de a-l intalni pe Isus VIU, de aici bucuria sa in a-l intalni. Dar cei zece nu au fost martortii celor intamplate, de unde si supozitia ca vad o fantoma. Ei erau fizic si emotional in pragul unui soc, dupa cum este descrisa conditia lor:

“Plini de frica si de spaima, ei credeau ca vad un duh”
(Sfanta Biblie) Luca 24:37



MOTIVUL FRICII LOR

Motivul pentru groaza care i-a cuprins, a fost acela ca ei au crezut ca omul care statea in mijlocul lor nu era Isus insusi ci famtoma lui. Intrebati-l pe prietenul dvs "RE-NASCUT" care vrea sa imparta Raiul cu dumneavoastra, motivul pentru care discipolii au crezut ca Isus este un spirit. Intrebati-l: "Arata ca un spirit?" Oricat de nepregatit ar putea fi, vei auzi raspunsul lor - "NU!" Atunci de ce discipolii lui Isus au crezut ca Isus era un spirit, de vreme ce nu ararta ca un spirit? Nu este nici un raspuns! Sunt amutiti. Va rog sa-i ajutati. Eliberati-i de nebunia/infatuatia lor. Daca nu o veti face, ei ne vor hartui pe noi si pe oamenii nostri pana la Sfarsit. Ei vor fura copiii nostri (asa cum fac acum in tinuturile de musulmani) sub motivul ca hranesc copiii flamanzi, uneori chiar cu banii nostri: Ati auzit de "WORD VISION" si de alte misiuni ca ea? Cruciada pentru inca o data, dar cu arme invizibile.

Motivul pentru care discipolii s-au speriat este acela ca ei din auzite au aflat ca Invatatorul lor a fost omorat prin tintuirea pe cruce - ca a fost cucificat. "Crucificat": Mai tarziu, in "CRUCIFICAT SAU CRUCITEATRAT" este discutata crucificarea. Autorii Evangheliilor nu au stiut sa folosesca ghilimelele pentru a sugera ca este altceva ce vrea sa se spuna, sau ca avem de a face cu "asa- zisul".

Ei au aflat di auzite ca acum el este "MORT SI INGROPAT" de trei zile. Un om cu un asemenea trecut//o asemenea faima se// asteapta sa fie in putrefactie in mormant. PENTRU CA TOT CE STIAU EI ERA DIN AUZITE! - Ceea ce au auzit! Pentru ca nici unul dintre ei nu a fost prezent ca martor la ceea ce de fapt s-a intamplat cu Isus la Golgota. In cel mai greu moment al vietii lui Isus:

"…TOTI UCENICII L-AU PARASIT SI AU FUGIT"
( Sfanta Biblie) Marcu 14:50


Matei de asemena precizeaza: “Atunci toti ucenicii L-au parasit si au fugit”.
Matei 26:56

Olgun spunea...

DISCIPOLII ADEVARATI

Marcu ne spune despre alesii “doisprezece”, si nu despre acei discipoli "secreti" si
devotati cum ar fi celalalt Ioan care a luat-o pe mama lui Isus, Maria, acasa si nici de Nicodemus si Iosef din Arimathe'a si cei ca ei. La vederea dezastuoasei dezertii a celorlalti "doisprezece" detest a-i chema pe acesti "oameni" discipoli. Sau poate
Marcu minte? Cand a spun toti, nu a vrut sa spuna "TOTI"? Nu este nici o speranta de revenire pentru acesti eroi. Autorii celor patru Evanghelii enumera o lista intreaga ce cuprinde femeile din anturajul lui Isus. Printre ele, trei Marii, "si discipolul “acela pe care-l iubea Isus” El a repetat aceasta fraza in nenumarate randuri, fara a se identifica pe sine ca fiind drept Ioan, binefacatorul lor din Ierusalim. De ce? Daca acel Ioan este autorul insusi a celor patru Evanghelii, atunci de ce nu spune aceasta? De ce este asa de rusinos? Nu a fost destul de rusinos atunci cand l-a rugat pe Isus sa-l faca fratele lui, “sa sedem unul la dreapta Ta si altul la stanga Ta, cand vei fi imbracat in slava Ta.” Marcu 10:37 Motivul pentru aceasta reticenta este acela ca "discipolul sau cel iubit" este omonimul sau, numele sau fiind de asemenea Ioan! Restul discipolilor nu erau nicaieri de gasit atunci cand Isus avea cel mai mult nevoie. "Atunci toti ucenicii l-au parasit si au fugit!" - asa cum zice Marcu 14:50


Nicodemus: Un suflet altruist, care a riscat tot asociindu-se cu un om (Isus) condamnat de catre Curtea Romana pentru tradare, este in mod deliberat pur si simplu expulzat din cele 26 de Carti ale Noului Testament. "Este greu de ocolit concluzia precum ca aceasta omitere din traditiile sinoptice a misteriosului discipol a fost intentionata" spune Dr. Hugh J. Schonfield, unul dintre cei mai importanti dintre principalii invatati in studiile Biblice.

CUM VETI NUMI ACEASTA – “CRUCIFICARE SAU CRUCI- FICTIUNE”?


Ziarul "WEEKEND WORLD", Duminica, August 3, 1969

OMUL CRUCIFICAT PRINS IN CUIE PE CRUCE


NEWCASTLE: Sangele a tasnit din mainile barmanului pieter van der Bergh saptamana trecuta, dupa ce a fost crucificat in mod public intr-una din misiunile “religioase” din Africa de Sud.

Sute de oameni, incluzand un cor de copii au urmarit cum cuiele de 4 inch au fost batute in mainile Dlui van der Bergh, ca si in piciorul drept deasemenea stant atarnat timp de 20 de minute pe cruce de 6 picioare. Dl. Van der Bergh, mi-a declarat ca a recurs la aceasta cucificare pentrua dovedi ca “omul este propriul sau stapan peste corpul sau”.

Cei mai multi dintre spectatori,au aratat o curiozitate morbida protestand energic la spectacolul grotesc imortalizat de fotografi.

Dl. R. Rethoven a folosit un ciocan metalic de constructii pentru a forta cuile sa treca prin carnea d-lui van der Bergh. Cuiele de 4 inch trecute prin minile lui van der Bergh, nu au provocat nici o scugere de sange, in timp ce erau batute in crucea de lemn.

….si am vrea sa auzim ecoul care l-a produs circul asupra tinuturilor din Newcastle.

SOCATI
Numeroase femei s-au intors socate, iar copiii s-au szaiat cu gurile deschise; barbatii au ridicat crucea de la pamant, ..intr-o groapa superficiala, unde a fost fixata in pozitie.

O teapa de 18 inch a fost bagata in coapsa lui van der Bergh. Pentru 20 de minute, el a atarnat pe cruce cantand psalmi tinand o predica.

Nu a curs nici un pic de sange cat a fost el acolo…



Ziarul "SUNDAY TRIBUNE", IULIE17, 1983


A FOST MORT SAU VIU?

DILEMA CU CARE S-AU CONFRUNTAT MEDICII DUPA BIZARUL CAZ DE DONATIE A LUI ANTONIE. De Tony Spancer-Smith

Misterul este deasupra donorului de rinichi Antonie Franken daca el era viu sau mort cand doctorii au decis sa-l opereze.

Antoine Franken….o bizara intrebare: era viu sau mort?

….

Ziarul "SUNDAY TRIBUNE", MARTIE 27, 1960

UN OM MORT DE DOUA ORE; INCA IN VIATA MIRACOLUL UIMESTE MEDICII

Olgun spunea...

ISUS NU A REINVIAT


UN ISUS FIZIC, UN ISUS VIU!
Dupa obisnuitul salut de "Shaloam" Isus a inceput sa le calmeze frica discipolilor cum ca el era un duh. El le spune:


“Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti: un duh n- are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu." Si dupa ce a zis aceste vorbe, le- a aratat mainile si picioarele Sale.”
(Sfanta Biblie) Luca 24:39-40


Ce incerca omul sa spuna? Ca a fost reinviat din morti? - ca era un spirit? - Ce avea in comun cu reinvierea demonstratia aceea cu mainile si cu picioarele? "EU SUNT!" Nu puteti vedea prostilor?! "Un DUH …" - orice duh, "NU are nici carne si nici oase, cum VEDETI ca am EU!" Acesta este un adevar axiomatic, un adevar ce singur se dovedeste. Nu trebuie sa convingeti pe nimeni; orice ar fi el Hindu, Musulman, Crestin, Evreu, Ateu, sau Agnostic. Toti vor fi de acord fara nici o dovada ca UN SPIRIT NU ARE NICI CARNE SI NICI OASE!



DE CE SE INSISTA SUPRA DOVEZILOR

De ce Isus avea nevoie sa insiste asupra acestui aspect? Este simplu, pentru ca discipolii credeau ca s-a intors dintre morti, ca a fost reinviat, si atunci normal ca ar fi fost intr-o forma spirituala - UN SPIRIT! Iar Isus le spune ca NU este asa - ca nu este un spirit - NU a reinviat! Versetele urmatoare in original sunt atat de clare, incat nu este nevoie de nici un dictionar sau de vreun D.D. sa va explice asta.



Am tot intrebat mai marii Crestinatatii sa-mi spuna daca atunci cand un om spune ca "Un spirit NU ARE carne si oase" inseamna - Un spirit ARE carne si oase! In dezbaterile mele, nici un opozant de al meu nu a avut curajul sa abordeze intrebarea. Se faceau ca aceste vorbe nu ar fi fost niciodata rostite.



O EXPLICATIE CLARA…SUNT VIU!

Daca va voi spune: "pentru ca am carne si oase - nu sunt un SPIRIT, nu sunt un
DUH, nu sunt o FANTOMA!" este asa cum in realitate inseamna in limba dumneavoastra? Veti spune, "DA!" Aceasta egalitate se aplica oricarei limbi de sub soare. Cu alte cuvinte, Isus le spune discipolilor sai, atunci cand ii roaga “Uitati-va la MAINILE si PICIOARELE Mele” - corpul care vroia el ca ei sa-l vada, sa-l simta si sa-l atinga nu era un corp SPIRITUAL, sau un corp METAMORFOZAT, si nici un corp REINVIAT. Pentru ca un "corp" reinviat devine spiritualizat!




CINE SPUNE ASTA?

Olgun spunea...

CINE SPUNE ASTA?

Cruciatii intreaba: "Cine spune ca persoanele reinviate vor fi spiritualizate?" Am
spus: "Isus!" El intreaba: "Unde?" Am spus: "In Evanghelia lui Luca; mergi inapoi patru capitole de unde Isus a spus: "un spirit nu are nici carne si nici oase" , la Luca 20:27-36 si vei vedea….Evreii care tot veneau in repetate randuri la Isus cu ghicitori si glume ca urmatoarele:


a) "Se cade sa platim bir Cezarului sau nu?" Sfanta Biblie Matei 22:17

b) "Invatatorule, femeia aceasta a fost prinsa chiar cand savarsea preacurvia."
Sfanta Biblie Ioan 8:4

c) "Care este cea dintai dintre toate poruncile?" Sfanta Biblie Marcu 12:28


Acum ei au venit ingrijorati la Isus din cauza unei Evreice care a avut sapte soti, si dupa obiciurile Evreilor - daca un barbat moare fara sa aiba copiii, atunci al doilea frate al decedatului o ia de nevasta sa-i dea samanta lui. Dar cand da gres si moare, al treilea frate o ia apoi de nevasta; si asa mai departe. In cazul pus in fata lui Isus, sapte frati au avut acea femeie, unul dupa altul. Toti sapte au murit, si apoi a murit si femeia. Nu era nici o problema de vreme ce fiecare dintre ei, pe rand a incercat sa-si faca datoria - au fost UNUL dupa ALTUL!


Luca 20:27-36 Unii din saduchei, care zic ca nu este inviere, s-au apropiat si au intrebat pe Isus: "Invatatorule, iata ce ne-a scris Moise: <>. Au fost dar sapte frati. Cel dintai s-a insurat si a murit fara copii. Pe nevasta lui, a luat-o al doilea; si a murit si el fara copii. A luat-o si al treilea, si tot asa toti sapte; si au murit fara sa lase copii. La urma tuturor, a murit si femeia. Deci, la inviere, nevasta caruia dintre ei va fi femeia? Fiindca toti sapte au avut-o de nevasta".

Isus le-a raspuns: "Fiii veacului acestuia se insoara si se marita; dar cei ce vor fi gasiti vrednici sa aiba parte de veacul viitor si de invierea dintre cei morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita; pentru ca nici nu vor putea muri, caci vor fi ca ingerii. Si vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii.


Dar intrebarea Evreilor a fost: in momentul REINVIERII, care dintre ei va avea acesta femeie, pentru ca ei toti "AU AVUT-O" aici! Imaginea pe care incercau ei sa - realizeze in mintea lui Isus, este aceea ca daca cei sapte frati sunt reinviati simultan in momentul REINVIERII, asa cum va fi si femeia de asemenea, atunci va fi un razboi in Ceruri intre cei sapte frati, toti pretinzand femeia ca fiind propria sotie, pentru ca "toti sapte au avut-o de nevasta". Pe scurt, care dintre ei va avea acea femeie de nevasta in Ceruri?


Ca raspuns la aceasta, Isus a spus: “nici nu vor putea muri” - ceea ce inseamna ca o persoana reinviata va fi nemuritoare: nu va avea nevoie de mancare, adapost, haine, sex, odihna. "caci vor fi ca ingerii", ceea ce inseamna ca vor avea trasaturi ANGELICE, vor fi SPIRITUALIZATI, vor deveni CREATURI SPIRITUALE, vor fi SPIRITE! Asa cum va remarca chiar el insusi, patru capitole mai tarziu cand spune: "Un spirit nu are nici carne si nici oase, cum vedeti ca am eu" …..- NU sunt un spirit, NU sunt o fantoma, NU sunt REINVIAT! Sunt acelasi Isus care traiete - VIU!


“Si dupa ce a zis aceste vorbe, le-a aratat minile si picioarele Sale.”
(Sfanta Biblie) Luca 24:40

Olgun spunea...

Pavel este mult mai clar si succint in ceea ce priveste aceasta problema. El spune in
1 Corinteeni 15:35-46 “Dar va zice cineva: "Cum inviaza mortii? Si cu ce trup se vor intoarce?” Nebun ce esti! Ce sameni tu, nu inviaza, daca nu moare mai intii. Si cind sameni, sameni nu trupul care va fi, ci doar un graunte, cum se intimpla: fie de griu, fie de alta saminta. Apoi Dumnezeu ii da un trup, dupa cum voieste; si fiecarei seminte ii da un trup al ei. Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul pasarilor, altul al pestilor. Tot asa, sint trupuri ceresti si trupuri pamintesti; dar alta este stralucirea trupurilor ceresti, si alta a trupurilor pamintesti. Alta este stralucirea soarelui, alta stralucirea lunii, si alta este stralucirea stelelor; chiar o stea se deosebeste in stralucire de alta stea. Asa este si invierea mortilor. Trupul este samanat in putrezire, si inviaza in neputrezire; este samanat in ocara, si inviaza in slava; este samanat in neputinta, si inviaza in putere. Este samanat trup firesc, si inviaza trup duhovnicesc. Daca este un trup firesc, este si un trup duhovnicesc. De aceea este scris: ,,Omul dintii Adam a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. Dar intii vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc, vine pe urma.”



"Fiii veacului acestuia se insoara si se marita; dar cei ce vor fi gasiti vrednici sa aiba parte de veacul viitor si de invierea dintre cei morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita; pentru ca nici nu vor putea muri, caci vor fi ca ingerii. Si vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii.



FRICA DISCIPOLILOR SCADE

Discipolii erau "bucurosi si se mirau" ce se intampla? Ei au crezut ca a murit si ca
s-a dus, dar aici cu ei sta Invatatorul lor, in carne si oase - cu caracteristicile de
100% ale unui om VIU!

Pentru a-i asigura mai mult, pentru a le calma nervii lor slabi, el a intrebat:


"Aveti aici ceva de mancare?" I-au dat o bucata de peste fript si un fagure de miere. El le-a luat si a mancat inaintea lor.”
(Sfanta Biblie) Luca 24:41-43


Pentru a dovedi ce? Ca este REINVIAT? Atunci de ce nu a spus-o in loc sa demonstreze contrariul? Prezentandu-si corpul pentru examinare, mestecand si mancand "peste fript si un fagure de miere" Toate acestea sunt un teatru, o prefacatorie, o fantezie, o alta "leela" dupa cum ar spune Hindusii? "NU!" Spune Schleliermacher 165 de ani in urma. Albert Schweizer in cartea sa, "In Quest of Historical Jesus" la pg. 64, spune:

"DACA CHRISTOS A MANCAT DOAR CA SA ARATE CA EL POATE MANCA, CAND IN REALITATE EL NU AVEA NEVOIE SA MANANCE, A FOST UN MOTIV - CEVA ?

Olgun spunea...

SALVAREA USOARA

Ce se intampla cu voi prieteni Crestini? Isus spune ca un spirit nu are nici carne si
nici oase, ei spun ca are! Te rog intreaba-ti prietenul crestin: "Cine minte? Isus sau tu - unul dintre cei un bilion de asa zisi urmasi ai sai?" Acesta este rezultatul a celor doua mii de ani de spalaturi de creier sau "programare" dupa cum Americanul ar spune. Salvarea este ieftina in Crestinatate! Crestinul nu trebuie sa posteasca, sa se roage, sa-si stramtoreze viata cum un Musulman trebuie sa o faca. El pur si simplu trebuie sa CREADA si salvarea este a lui. Pentru noi, toate eforturile, toate lucrurile bune sunt "ca zdrentele murdare" spune el. Mai bine il re-programati voi pe el sau el are sa va programeze pe voi. El niciodata nu va fi satisfacut cu noi, nu conteaza cat de mult trebuie sa cotim inapoi pentru a-l satisface. Allah spune:

“Nu se vor invoi ci tine iudeii si nici crestinii pana ce nu le vei urma credinta lor.” Sfantul Qur’an Al- Baqara 2:120


Ziarul "SUNDAY EXPRESS" 23 IULIE 1961

INIMA I S-A OPRIT DAR EL TRAIESTE IN CONTINUARE SUNDAY EXPRESS REPORTER
Inima unui barbat de 52 de ani s-a oprit in timpul unei interventii chirurgicale minore la Spitalul din Johanesburg, sapatamana trecuta; dupa 4 minute de moarte, in astfel de cazuri se recurge la deschiderea pieptului executandu-se masaj cardiac, readucandu-lla viata.



Ziarul "THE NATAL MERCURY", DURBAN, WEDNESDEY,

‘MOARTE CLINICA’

TODDLER ESTE INCA IN VIATA DUPA LUNGI ORE DE RESUSCITARE

D-na Gillandezes spune ca copilul era clinic mort cand echipa a sosit; nu era nici o bataie a inimii, nici o respiratie, sau presiune de sange, iar pupilele erau dilatate.

Un vecin deja incepuse resuscitarea inainte ca noi sa sosim. Am pus un tub de aer ca sa- l ajutam sa inceapa sa respire, am folosit medicatie si am incercat sa-i facem soc electric inimii….

DETERIORARI ALE CREIERULUI – a fost transportat la spital unde medicii au
asistat resuscitarea pentru inca 10 minute; mai tarziu monitoarele au indicat ca inima a inceput sa bata.

Olgun spunea...

SINGURUL MIRACOL PROMIS


Evanghelistii si predicatorii nu se satura in a cita declaratii precum ca au fost
facute de catre Isus, cum ca acesta s-a fi dus la Ierusalim sa moara, si ca in a treia zi va reveni din nou la viata. Evanghelistii si invatatii Crestini, vor confirma ca primele scrieri au fost la distanta de decenii si secole dupa Isus. In viata sa, nici un cuvant nu a fost scris, si nici nu a instruit pe cineva sa scrie un singur cuvant! Taylor, in comentariul sau asupra Evangheliei lui Marcu, pg. 437, enumera asa- zisele profetii in ceea ce priveste "crucificarea" ca un "vaticinium ex eventu" ceea ce inseamna "profetii de dupa eveniment". Ceea ce inseamna ca autorii Evangheliilor au fabricat cuvinte si spuse, le-au pus in gura lui Isus, ca si cum ar fi prezis cele intamplate.



Misionarul Crestin, evanghelistul, cruciatul, este sovaielnic in a da ascultare invatatilor Crestini in ciuda sinceritatii recente sau a valorii recunoscute a oricarui dintre Taylor, Schwezer, Branton sau Anderson. De vreme ce ei au spus un cuvant care vine in contradictie cu prejudecatile lor, ei ii vor discredita pe toti ca drept "surse externe" si ca drrept " speculatii ale minoritatii secolului XX". Prin urmare sunt obligat sa “iau taurul de coarne”si sa-l conduc la un jgheab din care sa soarba.



CERANDU-I UN MIRACOL

Evreii au murmurat cu nesabuinta impotriva lui Moise (alaihi sallam). Ei i-au dat destula bataie de cap, si acum o fac cu succesorul sau; Messiah nu era mai putin scutit. In noianul intrebarilor lor hartuitoare, ei au venit la el, acum, cu figurile cele mai respectoase si politicoase:


"Invatatorule, (In Ebraica - Rabbi inseamna Invatator) am vrea sa vedem un semn de la Tine!"
(Sfanta Biblie) Matei 12:38


Toate invataturile lui si predicile si vindecarile sale nu au fost de ajuns sa-i convinga pe Evrei ca era un trimis al lui Dumnezeu; ca era Messiah lor. Acum ei cer un "SEMN" - un miracol - ca de exemplu sa zboare ca o pasare, sau sa mearga pe apa; pe scurt, orice ei considerau a fi IMPOSIBIL.


Inainte de a merge mai departe in discutiile cu un Crestin, va rog sa fiti siguri ca el intelege cuvantul "semn" din acest verset ca si "miracol". Acest cuvant simplu din Versiunea Regelui James din care se pare ca a fost copiat alte Versiuni ale Bibliei creraza dificultate in a intelege adevarata semnificatie. In "New International Version" care o urmeaza Bisericile Baptiste, Luterane, Metodiste, Presbiene si Reformate, cuvantul este dezvoltat ca si "Semn miraculos", multumim lui Dumnezeu! Nu ca orice semn, ca semnele de circulatie - "Stop, Cedeaza, sau Mergi!

Este necesar pentru noi sa incercam sa definim ce inseamna un miracol. Una dintre cele si adevarate definitii este cea data de catre Dr. Lyttellton in "The place of Miracles in Religion": "UN ACT DINCOLO DE PUTEREA UMANA".
Este exact ceea ce vroiau de a Isus. Un act pe care ei, Scribii si Fariseii, nu-l puteau reproduce. Dupa cat se pare, cerintele lor par juste, dar este o mentalitate bolnava, care tanjeste dupa "trucuri", scamatorii, farse cu care fiecare sceptic si materialist poate rationa.


Isus reactioneaza:

"…Un neam viclean si preacurvar cere un semn (miracol); dar nu i se va da alt semn (miracol), decat semnul (miracolul) proorocului Iona."
(Sfanta Biblie) Matei 12:39

Olgun spunea...

Care a fost "semnul" sau miracolul lui Iona si pe care Isus acum isi propune sa-l imite? Pentru a descoperi miracolul sau, trebuie sa mergem in Biblie la "Cartea lui Iona". Dar aceasta "Carte" este evaziva; iti scapa printre degete! Se intampla sa fie o foaie singulara, cu doar patru capitole scurte, si este dificil sa o gasesti in enciclopedia de sute de pagini, cum este Biblia Crestina. Dar tu nu trebuie sa mergi la Cartea in sine. Fiecare copil Crestin care urmeaza scoala de Duminica, stie intreaga poveste.


INTORCANDU-NE LA “SEMN”

Pentru a va reinprospata memoria, lasati-ma sa va spun ca Dumnezeu Atotputernicul ii
comanda lui Iona (alaihi sallam) sa mearga la Nineveh (un oras de cateva sute de mii de oameni) si sa-I previna "sa se acopere cu saci, sa strige cuputere catre Dumnezeu, si sa se intoarca de la calea lorcea rea si de la faptele de asuprire, de care e sunt pline mainile!” Iona 3:8 Aceasta inseamna sa se umileasca inaintea lui D-zeu, sau vor fi distrusi.



Iona se simte desperat, temandu-se ca materialistii Nineviti nu-l vor asculta si-l vor face din bataia lor de joc. Asa ca in loc sa se duca la Nineveh, el se duce la Joppa aranjand sa navigheze catre Tarshish. Pe mare se porneste o furtuna teribila si dupa superstitiile marinarilor, oricine fuge de "Poruncile Stapanului" da nastere la o asemenea furtuna pe Mare. Corabia ameninta sa se sfarame Iona realizeaza ca el este cel vinovat, caci ca drept profet al lui D-zeu, el era un soldat al lui D-zeu; si ca drept soldat al lui D-zeu ar fi trebuit sa se supuna poruncilor lui D-zeu. El nu avea nici un drept sa se poarte arogant. Asa ca el se ofera voluntar si face un act barbatesc. El s-a temut ca Dumnezeu ii vroia varsarea sangelui omorandu-l. El va scufunda barca si oameni nevinovati vor muri. De aceea, Iona crede de cuviinta ca-i mai bine sa-l arunce peste bord, evitand astfel un dezastru ce ar urma.



TRAGEREA LA SORTI

Acesti oameni dinaintea "exilului" (inainte ca Evreii au fost carati in exil sub
conducerea lui Nebuchadnezzar) opt secole inainte de Christos aveau simtul justitiei mult mai dezvoltat decat oamenii moderni civilizati. Ei au vazut ca Iona vrea sa comita un suicid, si probabil avea nevoie de mana lor de ajutor. Ei nu-l vor ajuta in nebunia lui. Asa ca au spus ca ei au un sistem propriu al lor, sa descopere binele de rau, prin tragere la sorti, ceva de genul "a da cu banul" - "cap sau pajura"! Si in acord cu sistemul lor primitiv, tragerea la sorti l-a desemnat pe Iona care l-a descoperit/marcat ca fiind cel vinovat. Asa ca l-au aruncat peste bord!



MORT SAU VIU?

Intrebarea se pune astfel: cand l-au aruncat peste bord, era el mort sau viu? Pentru
a face raspunsul usor pentru dumneavoastra, lasati-ma sa va ajut sugerandu-va ca Iona s-a oferit voluntar, spunand:

„Luati-ma, si aruncati-ma in mare, si marea se va linisti fata de voi! Caci stiu ca din vina mea vine peste voi aceasta mare furtuna!"
(Sfanta Biblie) Ioan 1:12

Olgun spunea...

Cand un om se ofera voluntar, nu-i nevoie ca cineva sa-l sugrume, sau sa-l strapunga cu o sulita inainte, sa-i lege mainile sau picioarele inainte sa-l arunce. Oricine este de acord ca asa stau lucrurile.


Acum inca o alta intrebare: Era Iona mort sau viu atunci cand a fost aruncat in Marea involburata? Obtinem un raspuns unanim - precum ca era VIU! Furtuna se potoleste subit; poate a fost o coincidenta. Un peste vine si-l inghite. Era el mort sau viu? Si inca o data toata lumea spune VIU! Din burta pestelui el se roaga la D- zeu pentru ajutor. Un mort se roaga? "NU!" Asa ca el era VIU! A treia zi pestele il scuipa la mal - mort sau viu? Iar raspunsul este inca o data VIU! Crestinii spun ca el era VIU! Este de mirare faptul ca Isus a ales "SEMNUL (miracolul) lui Iona ca drept unic "SEMN" (miracol): Ceva cu care cei ce urmeaza cele trei religii majore sa fie de acord.



Dati-mi voie sa recapitulez aceste Miracole din Cartea lui Iona:


1. Cand arunci un om intr-o mare involburata se asteapta ca el sa moara. Pentru ca Iona nu a murit, prin urmare, este un MIRACOL!

2. Un peste a venit si inghite bietul om; este de asteptat ca el sa moara. Dar el nu moare. Este prin urmare un dublu MIRACOL!

3. Datorita caldurii si a lipsei de oxigen din burta pestelui, pentru trei zile si trei nopti, este de asteptat ca el sa moara. Dar el nu moare; prin urmare, este de acum miracolul MIRACOLELOR!


Cand te astepti ca un om sa moara, si el NU moare, abia atunci este un MIRACOL. Daca un om sta in calea unui tir de focuri si sase gloante sint proiectate in corpul sau la un semnal dat, si omul moare, este acesta un miracol? "NU!" Dar daca traieste razand in continuare, ar fi acesta un miracol? Bineinteles ca ar fi un MIRACOL. Noi asteptam ca Iona sa moara de fiecare data, dar el nu a murit, prin urmare este un multiplu MIRACOL! - vezi "Care a fost semnul lui Iona?"



ISUS CA IONA

Isus de asemena, dupa torturile ce le-a avut de suferit, se astepta ca el sa moara.
Daca murea nu ar fi fost nici un miracol. Dar daca traia, si ar fi fost asa cum a prezis el insusi, si ar fi dovedit "dupa scripturi" atunci ar fi fost un "semn" - un MIRACOL! Si acestea sunt si cuvintele lui:

…"Caci dupa cum Iona …" (Romana) "For as Jonah was…" (Engleza)
…”Want soos Joanh…” (Africana) "Ngokuba njengo Jonah…" (Zulu)


"Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamantului."
(Sfanta Biblie) Matei 12:40

Olgun spunea...

Cum a fost Iona in burta pestelui pentru trei zile si trei nopti - Mort sa Viu? Musulmanii, Crestinii si Evreii inca o data vor da un verdict unanim: V-I-U! Cum a fost Isus in mormant, pentru aceeasi perioada de timp - Mort sau Viu? Mai mult decat mii de milioane de Crestini, ai Bisericilor sau Sectelor Religioase vor da un verdict unanim: M-O-R-T! Este acesta asemenea ("…tot asa…") lui Iona sau deosebit de Iona. Isus a spus ca va fi asemenea cu Iona ("caci dupa cum Iona…tot asa..") iar urmasii//supusii sai infatuati spun ca el a fost "deosebit de Iona" Cine minte - Isus sau urmasii sai? Las raspunsul pentru dumneavoastra!



MAREA AFACERE

Dar religia este o mare afacere. In numele lui Christos ei fac sume mari de bani.
Cruciatii spun ca noi am luat-o cu totul si cu totul gresit. Ei spun ca factorul timp este cel care l-a profetit , si nu felul in care va fi Mort sa Viu. Ei spun: "Tu nu vezi ca accentul il pune pe factorul timp? El repeta cuvantul "trei"de patru ori." Acestea sunt incercari de a se agata de un fir de pai-femeia care s-a innecat a facut la fel! Ce a spus Isus?


"Caci, dupa cum Iona a stat TREI zile si TREI nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta TREI zile si TREI nopti in inima pamantului."
(Sfanta Biblie) Matei 12:40

Isus nu a fost nici pe departe aproape de "inima pamantului" el ar fi trebuit sa fie in mormant, care este mai sus decat etajul subsol. Poate vorbea la modul figurat.

Trei si trei fara nici o indoiala au fost repetate de patru ori, dar nu e nimic miraculos in factorul timp. Evreii l-au rugat pe Isus pentru un "semn" - un miracol; si nimic nu poate face din TREI zile sau TREI saptamani sau TREI luni un miracol. Pentru prima data cand am fost la Durban, acum treizeci de ani in urma, am calatorit cu trenul; acesta a facut exact TREI zile si TREI nopti sa ajunga acolo. HOORAY! Este un miracol! NONSENS- veti spune! - si sunt de acord.


Dar nu este usor pentru Crestin sa fie de acord; pentru ca salvarea lui este agatata de acest fir de ata. Prin urmare trebuie sa se tina agatat de el pentru intreaga viata. Noi ne putem permite sa fim caritabili. Asa ca sa-i facem pe plac! Deci era factorul timp pe care Isus avea sa-l indeplineasca? "DA!" - spune Crestinul. Cand a fost "crucifiat"? (motivele pentru care apar ghilimelele va fi dezvoltat in cap. "Crucificat sau Cruciteatrat?") Marea majoritate a Crestinilor cred ca era intr-o Vineri dupa-amiaza in urma cu aproximativ doua mii de ani.

Olgun spunea...

CALCULE SIMPLE

DE CE "VINEREA MARE"?

In tara mea, se sarbatoreste patru zile de sarbatoare in preajma Pastelui, incepand
cu asa zisa VINERE MARE. Ce face Vinerea Mare asa de mare? Ei spun ca din cauza faptului ca Christos a murit pentru pacatele lor in acea zi. Si in acord cu aceasta, fiecare tara Crestina din lume - Britania, Franta, Germania, America, Lesotho, Swaziland, Zambia, Zimbabue, etc, toate sarbatoresc VINEREA MARE. V-am dovedit deja ca Isus nu a putut fi pe cruce mai mult de trei ore, daca or fi fost si astea. Cu toata graba si alergatura lor, ei nu au putut sa-l puna pe Isus in mormant inainte de apusul soarelui in ziua de Vineri.


Mai mult de 1001 de secte si culte ale Crestinilor, se cearta pentru fiecare aspect al credintei, cu toate acestea, aproape toti sunt de acord ca Isus Christos SE PRESUPUNE ca a fost in mormant in noaptea de Vineri. El se presupune ca a fost in mormant in ziua de Sambata. Si de asemenea inca SE PRESUPUNE ca a fost in mormant in noaptea de Sambata.

Noi impartim cele 24 de ore ale unei zile in ZI si NOAPTE exact cum facea si Isus. Ca si Evreu, recunostea timpul exact ca Evreii, si nu dupa alte calcule pagane; ca si Romanii de la miezul-noptii la urmatorul miez de noapte. Oamenii sai, Evreii socotesc zilele de la apusul soarelui la urmatorul apus de soare.

Dar in dimineata zilei de Duminica, prima zi a saptamanii, cand Maria Magdalena a vizitat mormantul, a vazut ca acesta era gol.


Vei observa ca am subliniat cuvintele SE PRESUPUNE, SE PRESUPUNE, SE PRESUPUNE, de trei ori. Stiti de ce? Nicidecum ca sa rimeze cu celelalte TREI, TREI, TREI ale profetiei. Motivul este acela ca in nici una dintre cele 27 de Carti ale Noului Testament nu inregistreaza momentul exact al iesirii din mormant. Nici un singur autor al celor 27 de volume groase a fost martorul la aceasta pretinsa "reinviere". Singurii care ar fi putut sa ne spuna in mod valabil un cuvant sau doua despre acest subiect, au fost total trecuti la tacere.


Putea un alt tanar Arab sa faca o alta descoperire ca in “Dead Sea Scrolls”, dar de aceasta data este vorba de insasi Josef din Arimathe’a si Nicodemus. Acesti doi ne- ar fi spus cinstit cum l-au luat pe Invatatorul lor imediat dupa caderea noptii zilei de Vineri, intr-un loc mult mai placut pentru a se odihni si a se recupera. Nu este de mirare ca singurii martori veritabili au fost tacuti pentru eternitate? Poate din cauza ca acesti doi si discipolii de la Ierusalim predicau de un "ALT ISUS SI O ALTA EVANGHELIE"?



"In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca un alt Isus pe care noi nu l- am propovaduit, sau daca este vorba sa primiti un alt duh pe care nu l-ati primit, sau o alta Evanghelie pe care n-ati primit-o, oh, cum il ingaduiti de bine!"
(Sfanta Biblie) 2 Corinteeni 11:4



SIMPLA ADUNARE

Daca era factorul timp pe care Isus incerca sa-l dovedeasca in profetia sa de care
discutam, sa vedem daca si-a indeplinit aceasta "dupa scripturile sfinte", asa cum sustin Crestinii.



SAPTAMANA PASTELUI


Vineri – pus in mormant inainte de asfintitul soarelui - zero zile - si - o noapte -

Sambata –se presupune a fi in mormant - O zi - si - O noapte -

Duminica –lipseste inainte de rasarit - zero zile - si - zero nopti -

TOTAL O zi Doua nopti

Olgun spunea...

Fara indoiala veti observa ca totalul insumeaza nu mai mult de O SINGURA zi si DOUA nopti; insumati cum vreti, dar niciodata nu veti obtine TREI zile si TREI nopti asa cum Isus insasi a spus "dupa scripturi". Nici chiar Einstein, Maestrul matematician nu va poate ajuta in acesta problema! Nu vedeti ca Crestinii pun in seama lui Christos cea de-a doua minciuna doar dintr-o singura profetie. Isus a spus, ca va fi ASEMENEA lui Iona.


1. Crestinii sustin ca Isus a fost DEOSEBIT de Iona. Iona a fost VIU pentru trei zile si trei nopti in timp ce Isus a fost"MORT"in mormant! (?)

2. Isus a spus ca va fi in mormant pentru TREI zile si TREI nopti, in timp ce Crestinii spun ca a fost in mormant pentru numai O SINGURA zi si DOUA nopti.

Cine minte, Isus sau Crestinii? Lasati-i pe ei sa raspunda.



NUMARATOAREA INVERSA - PENTRU A REZOLVA O PROBLEMA

Cu toata invatatura lor, i-am prins in incurcatura; si ei o stiu! Nu trebuie sa ne
aratam binevoitori; Crestinii tot timpul inventeaza ceva pentru dilema lor. Ei au inventat acum teoria "MIERCUREA MARE". "The Plain Truth" cu lunarul sau FREE (gratuit) de 6 milioane de copii in circulatie lunar, ofera cartii FREE cu subiectul "Trei ZILE si trei NOPTI". Este o alta organizatie in Africa de Sud, ca de ex: "Bible Revelation" din Johanesburg, care deasemenea ofera carti FREE pentru a dovedi ca "crucificarea" a avut loc in MIERCUREA MARE si nu in VINEREA MARE.


Dl. Robert Fahey din mareata America - unde aproape toate (?) cultele isi au originea; ca de ex Martorii lui Yehova, Adventistii celor Sapte Zile, Oamenii de Stiinta Crestini, Mormonii, s.a le numiti dvs., reprezentand primul magazin Crestin - mentionat anterior - lecturat recent in "Holiday Inn", Durban. El surprins audienta Crestina cu o multime de idei noi. Printre aceste doctrine noi incoltite, a fost si aceea de MIERCUREA MARE. El a fost 100% convins cu aceste concluzii cum ca Vinerea Mare in mod curent nu este in acord cu afirmatiile Crestinilor care sustin ca Christos este Messiah. Pentru a rezolva aceasta problema el a facut propunerea de a numara innapoi de la data la care a fost descoperit ca lipseste din mormant, in acea Duminica dimineata ("prima zi a saptamanii") cand Maria Magdalena s-a dus sa-l intalneasca. Daca numaram 3 ZILE si 3 NOPTI din dimineata de Duminica, vom ajunge la ziua de Miercuri. NU este greu de aici sa scoateti acele TREI zile si TREI nopti pentru a rezolva acesta dilema a Crestinilor. Audienta deja pregatita in prealabil cu un revarsat de literatura FREE, daruite de Dl. Fahey in aplauze rasunatoare. Ei au un fantastic sistem de reusi sa imparta exemplare FREE cu circulatie mondiala de numai 6 milioane de reviste pentru "Plain Truth".

Olgun spunea...

DUMNEZEU SAU DIAVOLUL?

Dupa prezentare, in timpul unui dialog personal (Crestinii nu accepta ca cei care
vorbesc sa fie interlocutati in pulblic), l-am felicitat pe Dl. Fahey pentru ingeniozitatea sa. "Cum este posibil ca de peste doua mii de ani, lumea Crestina sa nu stie aritmetica religioasa astfel incat sa ajunga la un rezultat corect?" Chiar pana in zilele noastre marea majoritate a Crestinilor sarbatoresc VINEREA MARE in loc de MIERCUREA MARE. L-am intrebat pe Dl. Fahey:

"Cine a pacalit cele 1 200 000 000 de Crestini ale lumii, incluzand Romano- Catolicii care pretinde un lant de neintrerupt de Papi de la primul Papa (Petru) pana la ultimul Papa, facandu-i sa sarbatoreasca in mod eronat VINEREA MARE?"
Dl. Fahey cu nerusinare raspunde: "Diavolul!" Spun: "Daca Diavolul a reusit sa-i faca pe Crestini confuzi si sa-i tina asa timp de doua mii de ani intr-unul dintre cele mai simple aspecte ale credintei, cat de usor este pentru Diavol sa-i duca in eroare in lucruri ce-L privesc pe Dumnezeu?" Dl. Fahey s-a rusinat si a plecat. Daca acesta este judecata Crestina - pana la aceasta data, rata aparitiei de noi culte este in crestere, pana cand intreaga crestinatate va adopta "Miercurea mare" - atunci putem intreba: "nu este aceasta crucificare cea mai mare pacaleala a istoriei?" Nu ar trebui de acum, in mod mult mai reprezentativ sa o numim cruci-fictiune?!



EVIDENTE LIMPEZI CA SI CRISTALUL

V-am dat o lista la pagina 50 indicandu-va covarsitoarele dovezi din Scripturile
Crestine unde a fost spus, in repetate randuri ca Isus a fost VIU; VIU! Inca discipolii nu cred. Discipolii zilelor moderne vor crede acum? Ei sunt gata sa-l creada pe Invatatorul lor care a spus:

"Caci, dupa cum Iona a stat TREI zile si TREI nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta TREI zile si TREI nopti in inima pamantului."
(Sfanta Biblie) Matei 12:40


Va aduceti aminte de Toma? - unul dintre alesii lui Isus, poreclit de catre Crestini "Toma necredinciosul"? El nu era cu discipolii atunci cand a venit Isus pentru prima data in acea camera de sus.


"Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cand a venit Isus."
(Sfanta Biblie) Ioan 20:24


Ulterior, cand acesti discipoli care l-au simtit si l-au atins, care au mancat cu Isus, au marturisit ca l-au vazut pe Domnul (nu Dumnezeu, nu vreo fantoma a lui Isus, ci pe Isus insusi in carne si oase VIU! Toma le-a spus:

"Ceilalti ucenici i-au zis deci: "Am vazut pe Domnul!" Dar el le-a raspuns: "Daca nu voi vedea In mainile Lui semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu In semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea In coasta Lui, nu voi crede".
(Sfanta Biblie) Ioan 20:25



TURNUL DE VEGHE – OCTOMBRIE 15, 1983

TURNUL DE VEGHE – Anuntand Imparatia Lui Jehova

Intr-un articol ce acopera patru pagini intregi, abordand subiectul “promite Biblia un Paradis pe Pamant?” unde aceasta imagine apare, nu este nici un cuvant despre Stalpi-Ficare!

Cultul Crestin in crestere – Martorii lui Jehova (exceptie facand cei de la “re-nascut”) – au inovat o noua conceptie a crucificarii, care zic ei este simbolul adoratiei…

La pagina 110 a cartii lor “Ce a facut religia pentru omenire?” ei spun despre CRUCE (crux ansata) – “ACEASTA ARATA CA LITERA T CU UN OVAL TRASAT/FIXAT IN VARF. DE FAPT ACEASTA REPREZINTA ORGANELE DE REPRODUCERE MASCULINE SI FEMININE COMBINATE, DECI ACESTA ESTE SEMNUL VIETII!” deci ei niciodata nu vor prezenta “Domnul” si “Salvatorul” lor, Isus Christos ca fiind asociat in orice fel/forma cu o cruce
– un totem pagan.

De aici, afirmatiile lor, cum ca Isus mai degraba a fost omorat pe un stalp/rug si nu pe o “CRUCI” (cruce). Daca acceptam ipoteza lor, atunci Isus ar fi fost (stalpli-ficat) in loc de crucificat.

Priviti cum desteptaciunea lor ii salveaza din “tigaia de prajit de pe foc”. Stalpul este simbolul unui alt totem al unui alt cult.

Ma intreb cat timp se vor mai tine de aceasta?

Olgun spunea...

NASCOCITA "SCRIPTURA"

NUME NOU – UN JOC VECHI

Un "re-nascut" s-a laudat cum obisnuia sa ciupesca 10 centi din farfuria in care se
strangeau banii in Biserica pentru un “milkyshake”, si cum obisnuia sa-si lege tatal beat "…in hambar..” - acelasi hambar in care obisnuia sa-si vada "...mama intinsa in balegar - batuta atat de rau de tatal meu…" acum face o alta farsa confidenta catre cititorii sai. Boala este asa de cultivata incat de fiecare data cand se povesteste o astfel de naratiune, de catre acesti "born-again" Crestinii intra in extaz strigand: "Alleluyas!"

El citeaza versetele urmatoare Ioan 20:25 din Biblia sa Americana fara a da vreo referire. Si dupa cuvintele, "Eu nu voi crede", el incepe un nou paragraf cu cuvintele, "IN ACEST MOMENT, Isus spune lui Thomas" citand din nou din Biblie fara a da vreo referire. Sfantul Ioan a mintit /……../ spunand:


"DUPA OPT ZILE, ucenicii lui Isus erau iarasi In casa; si era si Toma Impreuna cu ei. Pe cand erau usile Incuiate, a venit Isus, a stat In mijloc, si le-a zis: "Pace voua!"
(Sfanta Biblie) Ioan 20:26


La aceeasi pagina 20 a cartii "The Resurrection Factor" autorul prezinta alte patru citate cu referire pentru fiecare! In pagina urmatoare el prezinta alte trei citate, de asemenea cu referiri. Dar versetul cu care el vrea sa pacaleasca, nu are absolut nici o referire.



MINCIUNI CU PRICEPERE/VICLENE

Un alt adept al acestui cult, pretinzand a fi avocat de profesie, il sustine pe fratele
sau din America de acum cu a alta minciuna. El spune la pagina 120 a cartii "The Islam Debate" ca "Deedat de curand a facut o mare problema din piatra care inchidea mormantul in publicatia sa intitulata Cine a mutat piatra? El sugereaza aici ca piatra a fost mutata de catre doi discipoli ai lui Isus care erau Farisei - Josef din Anmathe'a si Nicodemus (pg. 10). Dar in cartea A fost Isus Crucificat? SUGEREAZA ca a fost o Supra-femeie (pg. 25) facand aluzie la Maria Magdalena". (accentuarile sunt ale mele - nota autorului)


Cum poate un Crestin re-nascut si un avocat aparator al legii sa minta? Pentru a prinde in capcana victima el chiar citeaza nr paginii: "25". Cartea a fost epuizata de foarte mult timp. Chiar daca aveti o copie la dispozitie, nu vei gasi potrivit sa verifici; afirmatiile sale suna categoric! Cuvintele mele sunt: “EA A FOST PLACUT SURPRINSA CAND A SOSIT SA GASEASCA PIATRA DEJA DATA LA O PARTE.”


Unde este sugestia ca a fost Maria Magdalena? Unde dau de inteles ca a fost Maria Magdalena? Dar pentru acesti oameni bolnavi, orice ar fi ei Americani sau Sud Africani, orice minciuna este permisa pentru a converti la Crestinism. Eu nu cedez//pierd o batalie pentru oricare acuzatie falsa, asa ca va rog sa faceti la fel. Pur si simplu transmite mesajul in cel mai bun mod in care poti, si lasa restul lui Dumnezeu.

Olgun spunea...

O NASCOCIRE

Femeia prinsa In preacurvie.

1. Isus S-a dus la Muntele Maslinilor. Dar dis-de-dimineata, a venit din nou In Templu; si tot norodul a venit la El. El a sezut jos, si-i Invata. Atunci carturarii si fariseii I-au adus o femeie prinsa In preacurvie. Au pus-o In mijlocul norodului, si au zis lui Isus: "Invatatorule, femeia aceasta a fost prinsa chiar cand savarsea preacurvia. Moise, In Lege, ne-a poruncit sa ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?" Spuneau lucrul acesta ca sa-L ispiteasca si sa-L poata Invinui. Dar Isus S-a plecat In jos, si scria cu degetul pe pamant. Fiindca ei nu Incetau sa-L Intrebe, El S-a ridicat si le-a zis: "Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra In ea". Apoi S-a plecat iarasi, si scria cu degetul pe pamant. Cand au auzit ei cuvintele acestea, s-au simtit mustrati de cugetul lor, si au iesit afara unul cate unul, Incepand de la cei mai batrani, pana la cei din urma. Si Isus a ramas singur cu femeia, care statea In mijloc. Atunci S-a ridicat; si, cand n-a mai vazut pe nimeni decat pe femeie, Isus i-a zis:

"Femeie, unde sunt parasii tai? Nimeni nu te-a osandit?" "Nimeni, Doamne", I-a raspuns ea. Si Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti".


Invatatii in studiile Biblice, au ajuns la o concluzie; cum ca episodul cu "Toma necredinciosul" este de aceeasi natura ca si cel cu femeia "prinsa chiar cand savarsea preacurvia" - Ioan 8:1-11; este de aceeasi fabricatie! Dar ortodocsii nu vor fi de acord ca aceasta interpolare (Ioan 8:1-11) sa fie expulzata din Versiunile lor ale Bibliei, el manifestand aceeasi incapatanare identica ca si cu versetele:


"Daca nu voi vedea In mainile Lui semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu In semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea In coasta Lui, nu voi crede".
Ioan 20:25


De acum incolo ne vom ocupa de ceea ce au ei mai de valoare.


Romanii nu au nici un motiv special sa fie razbunatori impotriva lui Isus asa cum au fost cu colegii sai de "crucificare". De ce sa-i trateze in mod diferit pe ceilalti doi colegi de crucificare, iar pe Isus????……….??

Nu, "in acest moment", dupa cum adeptul acestui cult sustine, ci "opt zile" mai
tarziu, Isus a venit pentru inca o data in acea camera de sus, unde-l gaseste pe
Toma acolo, de asta data. Si dupa Ioan, el i-a poruncit lui Toma:


"Adu-ti degetul Incoace, si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana, si pune-o In coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios".
(Sfanta Biblie) Ioan 20:27


Toma realizeaza iadul in care era. El singur care a rejectat fiecare dovada precum ca Isus era VIU! Oricare alt discipol, in afara de tradatorul Iuda Iscariot a marturisit ca l-au vazut pe Isus ca l-au simtit ca au mancat mancare cu el, dar Toma NU PUTEA SA CREADA! Ce anume nu putea sa creada? Ca Isus era viu, ca pulsa, ca mergea de colo colo - Nu era o fantoma a lui Isus. Acum fiind confruntat cu relitatea FIZICA a prezentei lui, demonstrandu-si prezenta materiala, acesta a fost fortat sa exclame:

"Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Sfanta Biblie) Ioan 20:28



CE A REALIZAT TOMA?

A realizat Toma in acel moment ca Isus Christos era Jehova? A cazut el sau un alt discipol de al sau in prosternare in fata lui? Niciodata! Cuvintele lui erau cuvinte de auto-repros. Le rostim zilnic: "Dumnezeule! Ce prost am fost!" Te adresezi interlocutorului tau cu Dumnezeu?! - Vezi detalii in ceea ce priveste falsele pretentii cum ca Isus este Dumnezeu in "Christ in Islam".

Olgun spunea...

Ziarul, "DAILY NEWS" OCTOMBRIE 17, 1955

O FETITA CARE-SI ASTEPTA INMORMANTAREA DE PATRU ZILE, S-A TREZIT

Sitebe, o femeie din Fairleigh, de langa Newcastle, jelea langa sicriul fetitei ei de 14 ani, ieri dimineata, asteptand carul mortuar sa vina sa-i ia fata.
De 4 zile isi jelea fata moarta, dar a avut o consolare – nu a fost nici o ceremonie de
inmormantare.Intreaga familie a ajutat la plata pentru giulgiu, siscriu, si pentru ceremonia de inmormantare.Era devreme cand Dna Sitebe a stat langa sicriu pentru ultima data. Era liniste in casa. Apoi ea a auzit un fosnet si o miscare neinsemnata. S-a ridicat uitandu-se in sicriu; fata ei privea fix la ea.

S-A MISCAT SI A VORBIT

Pentru moment, mama a ramas socata si naucita a inceput sa tipe iesind din cladire. Rudele au intrat rapid inuntru; au ridicat fetita din sicriu, punand-o usor/incet jos.Fata, aparent moarta de joi, s-a miscat si a vorbit. Ea a cerut apa, iar apoi lapte; un medic a fost chemat sa o vada.A scapat sa nu fie ingropata de vie doar cu cateva ore inainte. Daca ar fi fost posibilitatea trasportarii sicriului mai devreme, ea ar fi fost dusa la cimitir. Familia Sitebe, oricum, a trebuit sa amane ceremonia si sicriul nu a fost inchis niciodata.


NIMENI NU ESTE ATAT DE ORB

INVENTARIEREA. ADEVARUL CARE STRALUCESTE ATAT DE CLAR


Lasati-ma sa va ofer un scurt sumar al problemelor pe care le-am discutat pana acum, concluzionand ca Isus Christos nu a fost nici omorat si nici crucificat, asa cum sustin Crestinii si Evreii, ci stabilind ca el a fost VIU!

Olgun spunea...

1. ISUS ERA FARA TREGERE DE IMINA SA MOARA
A lucrat la o strategie de aparare pentru ai respinge pe Evrei. Pentru ca vroia sa
ramana VIU!


2. L-A IMPLORAT PE DUMNEZEU PENTRU AJUTOR
Cu lacrimi fierbinti si rugaminti pentru Dumnezeu Atotputernic ca sa-l lase VIU!


3. DUMNEZEU I-A “ASCULTAT” RUGAMINTILE
Ceea ce inseamna ca i-a acceptat rugamintile de a-l lasa VIU!


4. UN INGER DE AL LUI DUMNEZEU A VENIT SA-L INTAREASCA: In sparanta, si cu credinta ca Dumnezeu il va salva VIU!


5. PILAT IL GASESTE PE ISUS NEVINOVAT!
Bun motiv de a-l pastra pe Isus VIU!


6. SOTIEI LUI PILAT I S-A ARATAT UN VIS IN CARE I SE SPUNEA CA: “…Sa n-ai nimic de a face cu neprihanitul acesta” Cu alte cuvinte, el trebuia salvat VIU!


7. SE PRESUPUNE CA A FOST PE CRUCE DOAR PENTRU TREI ORE. Dupa modelul de atunci, nici un om nu putea muri prin rastignire intr-un timp asa scurt, ceea ce inseamna ca chiar daca a fost tintuit pe cruce el era VIU!


8. CEILALTI DOI “COLEGI” DE CRUCIFICARE, AU FOST VII PE CRUCILE LOR.
Deci si Isus, care a stat aceeasi perioada de timp trebuie sa fie VIU!


9. ENCICLOPEDIA BIBLICA SUB ARTICOLUL “CRUCEA”PARAGRAFUL 960 SPUNE:
“Cand sulita l-a intepat – Isus era VIU!


10. “INDATA” A TASNIT AFARA SANGE SI APA:
“Indata” inseamna imediat, instantaneu, ceea ce este semn sigur ca Isus era VIU!


11. PICIOARELE NU I-AU FOST RUPTE – CA O INDEPLINIRE A PROFETIEI.
“Picioarele” ii pot fi de folos numai daca Isus era VIU!


12. FURTUNA CU FULGERE, CUTREMUR DE PAMANT, INTUNECAREA SOARELUI, TOATE IN DOAR TREI ORE!
Pentru a dispersa multimea sadica, pentru a permite “discipolillor secreti” sa-l
ajute, mentinandu-l astfel VIU!


13. EVREII AU PUS LA INDOIALA MOARTEA SA:
Ei au suspectat ca a scapat din ghearele mortii in urma rastignirii pe cruce –
banuind ca era VIU!


14. PILAT S-A “MINUNAT” SA AUDA CA ISUS A FOST MORT.
Ei stiau din experienta ca nici un om nu poate muri asa repede prin crucificare. El a
suspectat ca Isus era VIU!


15. INCAPEREA CEA MARE
In apropiere, se gasea o camera mare si aerisita pentru voluntarii care se incumetau
sa salveze. Providenta a facut ca Isus sa ramana VIU!


16. PIATRA SI FASILE CU CARE A FOST INVELIT AU FOST DATE LA O PARTE:
Lucru necesar doar daca Isus era VIU!


17. RAPORT ASUPRA FASIILOR DE PANZA.
Cercetatorul German care a efectuat experiente pe “Shroud of Turin”a spus ca
inima lui Isus nu s-a oprit din bataie – asa ca era VIU!


18. MEREU DEGHIZAT!
Deghizarea nu era necesara daca Isus a fost “reinviat”. Necesara doar daca el era
VIU!


19. ISUS II INTERZICE MARIEI MAGDALENA SA-L ATINGA
"Nu ma tinea" pentru motivul ca ar putea fi dureros; pentru ca era VIU!


20. “INCA NU M-AM URCAT LA TATAL”
In limbajul Evreilor, in dialectul lui Isus el a spus: “Inca nu sunt mort” cu alte
cuvinte: “Sunt VIU!”

Olgun spunea...

21. MARIEI MAGDALENA NU I-A FOST FRICA SA-L RECUNOASCA PE ISUS
Pentru ca deja vezuse semne de viata inainte. Ea il cauta pe Isus care era VIU!


22. DISCIPOLII AU IMPIETRIT CAND L-AU VAZUT PE ISUS IN CAMERA DE SUS.
Tot ce stiau ei despre “crucificare” era din auzite, de aceea ei nu au putut crede ca
Isus era VIU!


23. A MANCAT MANCARE IN REPETATE RANDURI PENTRU A AFISA APARENTA “CRUCIFICARE”
Mancarea era nevoie doar daca era VIU!


24. NICIODATA NU S-A ARATAT DUSMANILOR SAI.
Pentru ca a scapat de la moarte “ca prin urechile acului”. El era VIU!


25. NU FACEA DECAT CALATORII SCURTE.
Pentru ca nu era reinviat, nici spiritualizat, ci VIU!


26. MARTURIA UNOR OAMENI DE LANGA MORMANT:
Luca 24:4-5 "Fiindca nu stiau ce sa creada, iata ca li s-au aratat doi barbati, imbracati in haine stralucitoare. Ingrozite, femeile si-au plecat fetele la pamant. Dar ei le-au zis: "Pentru ce cautati intre cei morti pe Cel ce este viu?" Deci el nu era mort ci VIU!


27. MARTURIA INGERILOR:
Luca 24:23 nu I-au gasit trupul, si au venit si au spus ca ar fi vazut si o vedenie de ingeri, care ziceau ca El este viu" Nu s-a spus "reinviat”ci cuvantul actual folosit de catre ingeri a fost “VIU!”


28. MARIA MAGDALENA MARTURISESTE:
Marcu 16:11 Cand au auzit ei ca este viu si ca a fost vazut de ea, n-au crezut-o."
Maria nu confirma fantoma, duhul sau spiritul lui Isus ci un Isus viu. Ceea ce ei nu
puteau sa creada este faptul ca Invatatorul lor era VIU!


29. DR. PRIMROSE MARTURISESTE:
“Apa si sangele” ce au tasnoit atunci cand Isus a fost strapuns, se datoreaza //..//
Ceea ce este un semn sigur ca Isus era VIU!


30. ISUS INSASI A PROFETIT CA MINUNEA SA VA FI MINUNEA LUI IONA!
Dupa cartea lui Iona, acesta a fost VIU cand ne asteptam sa fie MORT; similar cu
faptul ca atunci cand ne asteptam ca Isus sa fie MORT el era VIU!


Aceste treizeci de puncte si multe alte argumente sunt pe larg explicate ..




THE DAILY NEWS SHAKEN STIREN
NAIROBI, IANUARIE 3 1984

Dl Barnabas Achachi brusc s-a miscat in timp ce era caratla cimitir dupa ce a fost declarat mort, “dincuza a prea mult lichior de Craciun”. Revenit in spital, medicii l-au avertizat sa o ia mai moale cu bauturile tari. – Sapa AP


SAI BABA – MORT DE TREI DE TREI ZILE; el a fost declarat mort in 1886 avand atat respiratia cat si circulatia oprite complet. Intimpul pregatirilor pentru inmormantare, care a fost pregatita tei zile mai tarziu, s-a observat ca respira; si a trait inca 32 de ani.



CRUCIFICAT SAU CRUCI-TEATRAT?

Olgun spunea...

DEFICIENTELE DE LIMBA

Fiecare cuvant este o imagine inghetata a ceea ce reprezinta. Daca luam un cuvant
si ne concentram asupra lui, vom fi capabili sa-l vedem sau sa-l vizualizam in mintea noastra. Incercati – “nava” veti vedea in mintea dumneavoastra o nava; “servieta”, veti vedea o servieta in mintea dumneavoastra “Tigara” - veti vedea o tigara in mintea dumneavoastra Dar noi vorbim intr-un ritm atat de rapid, incat luam cuvintele ca drept idei, concepte. Cuvintele sunt unelte cu care noi transmitem mesajele noastre. Maretul vocabular! – cel mai simplu si mai usor mod de a comunica; dar cuvinte gresite pot transmite idei gresite.


LIMBAJUL//CUL-DE SAC//

Limba araba este foarte bogata in transmiterea unor ganduri sau concepte, dar Engleza este bogata in domeniul stiintei si tehnologiei. In cele din urma, m-a dezamagit. Se pare ca nu are verbe pentru actiunile incomplete sau tentativele de actiune, ca de exemplu:


1. Un om este luat la spanzuratoare, frangia este pusa in jurul gatului, “galeata este lovita cu piciorul” ceea ce inseamna ca faranghia l-a tras la moarte; dar soarta intervine si si el este amanat de la executie inainte ca aceasta sa se termine. Doua zeci de ani mai tarziu, acelasi om moare inecat. Vrem un verb care sa ne explice ce s-a intamplat – a fost omul “spanzurat” sau ce s-a intamplat? Un ne-spanzurat. Noi vrem doar un singur verb…


2. O alta persoana este luata la scaunul electric pentru electrocutare. El este prins cu curelele de scaun. Intrerupatorul este comutat pe pozitia ON. Un impuls electric trece prin acel om, dar curentul se intrerupe. Omul este readus la viata, si inainte ca un alt impuls sa treca prin el, acesta este eliberat. Cateva zile mai tarziu, omul moare intr-un accident de masina. Care i-a fost sfarsitul? Ce s- a intamplat cu el pe scaun? A fost el electrocutat sau nu? Noi vrem doar un verb…?


3. Josephus, un istoric Evreu inregistreaza in cartea sa “Antichitati” despre “cruci-fictiune” in care expune faptul ca in urma “crucificarii” un om a supravietuit, si a fost dat jos viu de pe cruce. Ce s-a intamplat cu el pe cruce? A fost el crucificat? Cel care nu moare prin rastignire, dar la care o incercare de a- l crucifica a fost facuta, a fost el crucificat? Noi vrem doar un singur verb…?


“Weekend Word” din 3 August 1969 Dl. Pieter van der Bergh, un barman de profesie, a fost “Crucificat” pentru propria sa “placere”! – doar pentru a atrage atentia asupra sa. Propriile sale cuvinte ne arata ca el pur si simplu a vrut sa demonstreze ca “OMUL ESTE STAPANUL PROPRIULUI SAU CORP”. El a fost pe cruce, si a trecut prin tot procesul crucificarii. Pentru a-i intrece pe cei din Golgotha, “O teapa de 18 inch i-a strapuns in coapsa” –

Acest barman este inca in viata. A fost el crucificat? Noi vrem un singur verb…? Nu este un asemenea verb in engleza.

Cand Evreii au cerut insistent lui Pilat – “Rastigneste-L! Rastigneste-L!” – Ioan 19:6 ei s-au referit la “Omoara-l“ pe cruce prin crucificare. “OMOARA-L!” Nu doar “Ia-l la o plimbare” pe cruce!" Si dupa toata planificata ceremonie, ca cea a D-lui. Van der Berg, omul nu moare prin rastignire, ce spune-ti ca s-a intamplat? Ce verb veti folosi cand nu-l aveti in limba voastra?

Olgun spunea...

DEFICIENTE MULTIPLE?

Un englez din Africa de Sud, si confratele sau American marturisesc in comun: din
cartea “Islam Debate” pg.113 ”Daca cuvantul a crucifica insemna numai sa omori pe cruce, suntem in incurcatura, si trebuie sa gasim un verb care sa descrie simplul act de a fi tintuit pe cruce” (Sublinierile sunt ale lor) Rusine lor! Au facut o bataie de joc din mine in timp ce deficienta este in propria lor limba, in propria lor inabilitate de a nascoci/inventa/fabrica un cuvant potrivit – de ce nu permit sa scrie “crucificare” intre ghilimele?

Cu toate insistentele unei inspiratii ale Sfantului Duh, lumea Crestina a esuat in a scoate un cuvant apropiat care sa descrie “simplul act de a fi doar fixat/tintuit pe cruce”; de acum, am sa-i scot din mizerie, Insha Allah! (cu voia lui Dumnezeu!) inainte sa termin capitolul. Dar de ce retoricul: “DACA cuvantul crucificare INSEAMNA NUMAI sa omori…” ne va spune noua Crestinatatea ce altceva inseamna crucificare? Renumitul Dictionar – Oxford defineste simplu crucificare ca drept “pus sa moara prin tintuire pe cruce” (vezi imaginea pentru a mai buna reprzentare a “tintuirii”). Autorii cartii “Islam Debate”, niste "innascuti din nou", nu pot sa rezolva problema, asa ca am sa rezolv eu pentru ei!



“CRUCIFICTIUNEA” ACUM PENTRU PLACEREA DUMNEAVOASTRA

Este intotdeauna ceva nou care vine din Est. Acum in Estul indepartat, Filipinezii
au dezvoltat o noua nebunie - in a fi “CRUCIFICAT”! Ei vor sa mearga pe urmele lui Isus-(asa cum reiese din taietura de ziar). O reproducere din “SUNDAY NEWS” din Dares-salam 3 Mai 1981, care raporteaza multiple “crucificari” in Filipine. Cel putin sapte cazuri de “crucificare” au fost rapotate in presa locala. Se poate sa fi fost mult mai multe cazuri de “crucificare” in acest tinut pe care ziarele sa le fi ratat sa le raporteze. Printre cei "crucificati” a fost si una Luciana Reyes, descrisa ca “prima femeie care a performat acest ritual” al “crucificarii”! Un nou ados la fanaticele elemente ale "crucificarii” este acela ca “mainile pocaitilor sunt batute in cuie pe o cruce de lemn”.
(vezi prima imagine atasata acestui post)


CRUCIFICAT SAU CRUCI-TETRAT?

Nici o persoana nu a murit de “crucificare”! (a fost crucificat). Unul dintre
oamenii care au fost “crucificati” a lesinat; un alt “crucificat” s-a ridicat si a fumat o tigara imediat ce mainile i-au fost eliberate de bandaje”. Un vanzator “a trecut prin ritual (al "crucificarii") de noua ori. Acest om a jurat sa sa urmeze ritualul “crucificarii” de zece ori! Totul suna ca o poveste. Dar sunt 25000 de martori la patru "crucificari" intr-un singur oras. Unele dintre aceste “crucificari” sunt aratate “in direct la Televiziune”.

Olgun spunea...

Lumea Crestina a fost notorie in exploatarea lui Isus pentru a face bani. Filmele despre viata lui Isus, oricare dintre ele, a avut o incasare la casa de bilete un record veritabil! Ei au acea “Nativity play” au acea “Passion Play” de ce nu si o “Cruciplay”?

Reg Gratton, corespondentul pentru “Sunday News”


a rezolvat problema “crucificarii” punand cuvantul in ghilimele. A folosit cuvantul “crucificare” si “crucificati” de cinci ori in articolul sau, si de ficare data cand aceste cuvinte apar, le-a folosit intre gilimele. Va rog sa verificati acum! Cu alte cuvinte, el spune ca “ASA-ZISA CRUCIFICARE” sau “ ASA-ZISII CRUCIFICATI”. Dar ghilimelele sunt mult mai subtile ca si cuvintele “ASA- ZISA”. Nici eu nu m-am prins de gluma la prima citire a articolului. Voi ati facut-o?


Veti remarca ca un alt jurnalist atent si-a luat precautia sa puna mai devreme cuvintele ca “MORT” “MOARTE” si “CORP” intre ghilimele. Acum Reg face la fel cu “CRUCIFICAREA”! Dar cuvantul este fixat in gurile misionarilor; - nu ar trebui noi sa folosim in locul lui CRUCI-FICTIUNE?


CRUCIFICARE SAU CRUCI-FICTIUNE?

Putem spune acum fara rezerve ca Pieter van der Bergh a trecut printr-un proces de
crucificare cu toata severitatea si seriozitatea, dar el nu a fost crucificat (verbul a crucifica) asa cum toate ziarele sustin IN SCHIMB a fost doar crucifictat (verbul a cruci-ficta).


Mai mult, putem spune ca in Filipine Crestinii nu sunt supusi crucificarii, ci sunt supusi CRUCIFICTIUNII fara indoiala! Fara piese de teatru pasionante sau joc actoricesc cum fac in filme; acesta este un lucru real, sa fii la un pas de moarte! De accea, orice performanta pe cruce unde victimele incearca sa treaca prin experienta lui Isus, dar nu mor - acea “moarte detestabila” pe cruce, asa ca noi ii vom numi in termeni apropiati:

A CRUCIFICTA - in loc de A CRUCIFICA (verb) CRUCIFICTAT - in loc de CRUCIFICAT (adverb) CRUCIFICTIUNE in loc de CRUCIFICARE (substantiv)


Simpla si naturala folosire a cuvintelor potrivite va sparge “CRUCEA” Crestinatatii in care ei singuri sunt ca la “RASCRUCE” de drumuri, nestiind incotro sa o apuce; si daca folosim cuvintele destul de frecvent, vom le vedea in dictionarele lumii.


Cititi si studiati pentru gloria Adevarului.AMEEN!




Crucificarea sau Christos m-au fost impinse pe gat ca fiind singura izbavire a
omenirii de la inceputul intalnirilor mele cu studentii si preotii de la Misiunea
Adams inca de cand eram un adolescent.(vezi epilogul de la “Este Biblia Cuvantul Lui Dumnezeu?”)

Find un tanar foarte impresionabil, am fost uluit de modul in care tinerii sunt convinsi de Crucificare ca drept singur factor al salvarii sale si se pare ca erau ingrijorati de faptul ca eram condamnat la Iad, pentru ca nu credeam in ea.

Acest subiect al Crucificarii lui Christos in care toata crestinatatea este blocata, a devenit un subiect serios pentru studiile mele. Am vrut sa stiu despre ce este vorba, si am inceput sa studiez cu sarguinta Noul Testament in ceea ce priveste acest subiect.


Sincer, nu astept nimeni sa ma intrebe despre credinta mea ca Musulman in ceea ce priveste Crucificarea. Crezurile mele in adevarul Qur’anic este stabilit in Capitolul IV, versetul 151 “Aceia sunt inadevar necredinciosi si pentru cei necredinciosi am pregatit Noi pedeapsa rusinoasa.”


Repet subliniat ca studiile asupra crucificarii au fost determinate de crezurile Crestine, care acuzau ca sunt binefacatorii mei si sunt bine-intentionati. Am luat in serios ingrijorarea lor pentru a studia si cerceta obiectiv, folosind propriile lor surse. Rezultatele veti fi de acord, sunt uluitoare.

Doresc sa multumesc sutelor de Crestini care mi-au venit sa-mi bata la usa cu gandul de a ma initia in acest subiect.


Cele prezentate sunt rezultatul anilor mei de studii si cercetari. AHMED DEEDAT

Alice Foster spunea...

Numele meu este Dr. Ogbidi, m-am născut într-un mic sat din Africa, fiu demn al Maestrului Kebbi. Tatăl meu mi-a încredințat darul sacru al familiei noastre înainte de a muri. În fiecare zi de când aveam 10 ani, mi-am dedicat viața împlinirii datoriei mele și ajutându-i pe toți cei care vin la mine pentru ajutor. Din acest motiv, mințile mele puternice măresc darul meu față de cel al "Ghidului Sacru", cu permisiunea strămoșilor mei. De aceea a trebuit să călătoresc în afară și dincolo de Africa pentru a-mi pune darul în slujba celor care au nevoie. Incase aveți nevoie de ajutorul meu pentru următoarele: vrăjitorie, sarcină și orice alte tipuri de ajutor nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail: ogbidihomeofsolution1@gmail.com sau apelați / ce puteți face prin: +2348052523829
Până în cele din urmă îmi împlinesc datoria și destinul.

S-ar putea sa iti placa si...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...