marți, 24 august 2010

Să nu astepti să te iubească altii!…


-Să ne ținem departe de invidia care îl înghite cu totul pe om. Din invidie, o călugăriță își închipuia că alta ar fia avut ceva cu duhovnicul, și spunea asta ca și cum ar fi fost vorba de ceva real. Toate se întâmplă în omul pizmaș. Eu însumi le-am trăit. Oamenii erau buni și veneau să se spovedească și-mi povesteau multe, cu sinceritate.
Să încetăm cu văicărelile muierești! Pe Hristos, măi, pe Hristos să-L iubim cu putere, cu dragoste dumnezeiască! Fericit monahul care a învățat să-i iubească pe toți și nu cere altora să-l iubească și nici nu-i pasă dacă alții-l iubesc ori ba. Tu iubește-i pe toți în taină și roagă-te înlăuntrul tău. Varsă peste toți iubirea ta. Și va veni un timp când vei iubi fără să te silești Și vei simți că toți te iubesc. Un cântec lumesc spune:
,,Nu-mi cere să te iubesc,
Căci iubirea nu se cere,
Ci ea singură se naște
În frunzișul inimii”.
Interpretați-l duhovnicește. Tu revarsă, în chip firesc, din inima ta, iubirea lui Hristos. Unii monahi, mai cu seamă femei, obișnuiesc a spune: ,,Mă iubești?” ,,De ce nu mă iubești?”…Cât de departe sunt aceste vorbe de iubirea lui Hristos! Sărăcie, sărăcie duhovnicească…
Să nu-ți pese niciodată dacă ceilalți te iubesc. Tu revarsă iubirea lui Hristos peste toți și atunci va veni în chip tainic, o schimbare. Aceasta este cea mai bună misiune. Împlinește-o și comunică-mi rezultatele!
Antologie de sfaturi și îndrumări-Părintele Porfirie-Editura Bunăvestire Bacău

S-ar putea sa iti placa si...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...